Patrimomi

Inauguració de la restitució del campanar de Sant Vicenç d'Enclar

L’àrea de Cultura organitzarà visites guiades de cara a les festes de Santa Coloma

Sant Vicenç d'Enclar amb el campanar recuperatSFGA/CEsteve

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Aquest matí ha tingut lloc la inauguració del campanar de Sant Vicenç d'Enclar, un acte presidit pel cap de Govern, Xavier Espot la ministra de Cultura, Mònica Bonell, juntament amb la cap de l'àrea de Patrimoni, Cinta Pujal i els tècnics que han intervingut en el projecte.

Durant els parlaments, s'ha destacat la importància de salvaguardar el patrimoni, Bonellha exaltatla feina duta a terme "tant l'esforç, com la precisió de les tasques", mentre que Espot ha posat èmfasi en el fet que és un orgull "haver tingut la fortalesa per tornar a aixecar el campanar, reconstruir-lo i deixar-lo fins i tot millor de com estava".

Quantals treballs tècnics, Andreu Canut, arquitecte d'Altura, ha exposat que el repte ha estat aconseguir reconstruir el campanar de forma fidedigna, gràcies, d'una banda,a la classificació i recollida de les pedres després de la caiguda, i de l'altra banda gràcies a les fotografies que figuren del campanar. Segons Canut, a l'exterior s'ha volgut deixar una reconstrucció molt similar al campanar que tothom recorda, mentre que a l'interior s'ha deixat més evidències de la intervenció.

Des de Cultura s'ha informat que el pressupost total ha estat de 41.000 euros per la direcció i el projecte, i 187.000 per l'obra. També s'ha anunciat que aviat es faran visites guiades per donar a conèixer aquest patrimoni.

Acte de restitució del campanar de Sant Vicenç d'Enclar.

tracking