Televisió

Les claus de la tragèdia

Movistar Plus+ analitza en una docusèrie els detalls de l’accident de Spanair que ara fa 15 anys es va cobrar la vida de 154 persones a l’aeroport de Barajas.

La companyia Spanair va acabar fent fallida pocs mesos després del sinistre.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Movistar Plus+ estrenarà el 15 d’agost vinent Vuelo JK5022. La tragedia de Spanair, una sèrie documental de tres episodis que analitza les causes de l’accident aeri més greu dels últims 30 anys a Espanya. La producció arriba a la plataforma quan es compleixen 15 anys de la tragèdia, situant-se en aquell fatídic 20 d’agost del 2008, quan poc després d’enlairar-se de l’aeroport de Barajas, el vol JK5022 amb destí Gran Canària va estavellar-se, provocant la mort de 154 persones. 18 passatgers van aconseguir sobreviure, tot i que van resultar greument ferits.

A través de testimonis inèdits de víctimes, familiars, especialistes i tècnics de primer nivell, material del sumari, informes de la comissió d’investigació i un simulador de vol, la producció posa el focus en la seguretat aèria mundial i assenyala els errors que es van produir aquell dia, preguntant-se per què no va sonar l’alarma que indicava que l’avió no estava preparat per a l’enlairament.

Fins a aquella data, el pitjor accident de l’aviació a Espanya va tenir lloc l’any 1977, quan dos avions comercials van col·lidir a Los Rodeos (Tenerife), causant la mort de 583 persones. Després del que va succeir al vol JK5022, la companyia Spanair va acabar fent fallida i va cessar totes les operacions el gener de 2012.

La docusèrie de Movistar Plus+ consta de tres capítols, la sinopsi oficial dels quals ha estat revelada per la mateixa plataforma. El primer es titula El destino i la narració s’elabora “gràcies a les transcripcions de l’enregistrament de cabina i imatges generades per ordinador”.

Al segon episodi, ¿Nadie va a pagar por los míos?, “es descriu la tasca dels tècnics de manteniment, la situació econòmica de l’aerolínia, les pressions per complir amb la puntualitat i per què va fallar el TOWS, l’alarma que hauria evitat l’accident”. I, finalment, al darrer capítol, Poderoso caballero, “després d’una espera de deu anys i l’arxivament de la causa, arriba l’esperança de la comissió parlamentària d’investigació: els parlamentaris criden a declarar els responsables polítics, els directius de l’aeroport i Boeing”, relata la sinopsi oficial de la sèrie.

tracking