Televisió

Regular l'streaming

El sindicat de guionistes de Hollywood demana la regulació per part del govern de l’streaming davant “les pràctiques anticompetitives” de les empreses.

Una protesta per la vaga de guionistes de Hollywood.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de Guionistes de Hollywood, que es manté en vaga des de fa més de 100 dies, ha publicat a la seva pàgina web un informe en què demana la regulació governamental de l’streaming davant les “pràctiques anticompetitives” de Disney, Amazon i Netflix. L’informe presentat dijous sota el títol de Els nous guardians: com Disney, Amazon i Netflix aconseguiran el control dels mitjans de comunicació, sosté que aquests conglomerats han acumulat poder al mercat i han abusat del seu domini per perjudicar els seus competidors, augmentar els preus i reduir els salaris dels creatius. “Sense regulació, aquests conglomerats aconseguiran el control del panorama mediàtic i es perdran els avenços de l’era de l’streaming a favor de la creativitat i la llibertat d’elecció”, es llegeix a l’escrit.

El sindicat acusa Disney d’usar el seu poder per reduir la producció cinematogràfica, tancar estudis dels seus competidors i excloure continguts independents a les xarxes de distribució. Explica que Netflix va passar de ser “un competidor innovador” a fer servir la seva influència com el principal servei de streaming per “reduir la despesa en continguts innovadors i augmentar els preus per als consumidors”, fent èmfasi en els baixos salaris dels guionistes. També ressalta el comportament “anticompetitiu” d’Amazon en perjudicar els competidors, privilegiant els seus propis negocis, i reduir la paga dels seus empleats.

A l’informe, el gremi demana que “organismes antimonopoli i legisladors” adoptin mesures per protegir el futur dels mitjans de comunicació, impedint una consolidació més gran d’aquests conglomerats, augmentant la regulació i supervisió de l’streaming i a través de la investigació proactiva de les pràctiques anticompetitives. El Sindicat de Guionistes de Hollywood va començar una vaga el 2 de maig passat.

tracking