televisió
La crisi dels opiacis
La sèrie Medicina letal va arribar a Netflix el passat dijous 10 d’agost i s’ha convertit en un encert estiuenc inesperat, a més de diferent del que és habitual al catàleg de la plataforma.
Titulada originalment PainKiller, proposa una exploració, des de la ficció però basada en la realitat, d’alguns orígens i conseqüències de la crisi dels opiacis als Estats Units d’Amèrica, i s’inspira en les experiències reals de responsables, víctimes i investigadors, les vides dels quals es van veure irremeiablement afectades per la invenció de l'OxyContin.
Composta per sis episodis d’una hora, Netflix l’ha catalogat com a minisèrie, ja que està pensada amb final tancat i no amb la idea de generar una continuació, precisament perquè es basa en la realitat personificada especialment en el multimilionari Richard Sackler, president de l’empresa Purdue Pharma, que va desenvolupar OxyContin i que ara es considera “un dels pitjors traficants de drogues de la història”, a més de definir els Sackler com “la família més malvada dels Estats Units”.
Dins la ficció, l’actor Matthew Broderick encarna el fosc personatge que, juntament amb el seu equip d’empresaris, van aconseguir portar l’OxyContin al mercat i provocar una crisi de salut pública als Estats Units d’Amèrica que arriba fins als nostres dies i causa encara més alerta pel fentanil. Per això la ficció és tan oportuna i es pot dir que el context n’ha afavorit el triomf a la plataforma.
De la mateixa manera, hi ajuda que en la seva producció executiva compti amb Eric Newman, que atresora una important experiència a Narcos, que es veu reflectida en la ficció. El director és Peter Berg (Marea negra i Dia de patriotes), i entre el repartiment compta amb altres noms coneguts com Uzo Aduba, Taylor Kitsch i Dina Shihabi.