televisió

Pedro J. i Netflix

La plataforma d’streaming Netflix està preparant un nou documental a Espanya. En aquest tractarà la figura del controvertit periodista Pedro J. Ramírez.

El periodisra Pedro J. Ramírez.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma d’streaming Netflix ja està treballant en la seva propera producció original espanyola. Es tracta d’una sèrie documental sobre la figura de Pedro J. Ramírez, un dels periodistes més coneguts i rellevants de l’Espanya democràtica.

Segons informa el mitjà de comunicació espanyol El Confidencial Digital, la plataforma de streaming ha encarregat aquesta docusèrie sobre l’exdirector d’El Mundo i Diario 16, que actualment encapçala el mitjà digital El Español. El projecte, apunta El Confidencial Digital, va arrencar fa tot just unes setmanes, per la qual cosa encara es troba en una fase molt inicial i amb la major part del metratge encara per gravar.

Aquest mitjà assenyala també que la docusèrie estarà basada en l’autobiografia del periodista, Paraula de director, que va publicar el 2021 amb l’editorial espanyola Planeta. Al seu llibre de memòries, Pedro J. Ramírez repassa els seus més de quaranta anys com a director de mitjans de comunicació, així com els esdeveniments més importants ocorreguts en aquest temps. Entre ells, la Transició espanyola, el 23-F, els GAL, els governs del socialista Felipe González i del popular José María Aznar, així com els atemptats de l’11-M a Madrid.

Amb aquesta docusèrie, Netflix aposta per ampliar el catàleg de documentals espanyols. Un gènere que ha explotat des del punt de vista esportiu (El caso Figo), musical (Parchís: El documental), polític (Dos Cataluñas) i social (Nevenka), però, sobretot, pel que fa a assassinats i atemptats que van impactar a la societat espanyola (El caso Alcàsser, El caso Wanninkhof, 11M, 800 metros, ¿Donde está Marta?, Baraja: la firma del asesino, Las últimas horas de Mario Biondo). Ara, a aquests punts de vista va camí d’unir-se el periodístic a través de Pedro J. Ramírez.

tracking