Televisió

Baixes a Disney+

La política de reducció de costos porta la plataforma a desfer-se de projectes com ‘Nautilus’ i ‘The Spiderwick Chronicles’, que hauran de buscar nou canal.

'The Spiderwick Chronicles' s'haurà d'emetre en una altra plataforma.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Disney+ s’ha proposat reduir costos i les baixes s’estan acumulant. A la reducció del catàleg s’ha sumat ara un seguit de cancel·lacions que van des del cop de destral a una sèrie en marxa fins al desterrament a projectes que, malgrat haver-se rodat sota els auspicis de la plataforma, no podran estrenar-se a través d’aquest canal. En concret, les dues ficcions afectades han estat Nautilus i The Spiderwick Chronicles, els destins de les quals han quedat en l’aire després d’haver completat els enregistraments.

Pel que fa a The Spiderwick Chronicles, formada per vuit episodis que han estat produïts per Paramount Television Studios i 20th Television, la ficció ha estat rebutjada. En aquests moments, s’està buscant una nova llar perquè pugui ser emesa, ja que The Walt Disney Company ha preferit estalviar-se els costos de llançament i manteniment per intentar complir l’objectiu de retallar 3.000 milions de dòlars en continguts no esportius. Segons Deadline, aquesta cancel·lació respon a la intenció de la companyia de centrar-se en propietats intel·lectuals pròpies en comptes d’apostar per productes de tercers.

Seguint aquest mateix raonament, Disney també s’ha desprès de Nautilus, una de les suposades puntes de llança de la seva producció original europea. Anunciada l’agost del 2021, la ficció britànica va ser presentada com un projecte “colpidor, carregat d’acció i ple de diversió”. No obstant això, tots aquests afalacs quedaran en no-res a Disney+, que està col·laborant amb el departament de producció perquè aquesta revisió de Vint mil llegües de viatge submarí, el clàssic de Jules Verne, pugui veure’s en una altra plataforma o cadena. En aquest cas, s’havien filmat deu episodis.

A més de desfer-se d’aquests dos títols, Disney+ ha optat per cancel·lar un dels seus originals, que en aquest cas sí que s’havia estrenat. Així, després de dues temporades, el servei digital no renovarà Doogie Kamealoha, una médica precoz, la ficció familiar que reinterpretava la sitcom Doogie Howser, M.D., protagonitzada per Neil Patrick Harris.

tracking