Televisió

HBO fulmina 'The Idol'

La sèrie creada per The Weeknd i Sam Levinson es quedarà en una única temporada, marcada per la controvèrsia entorn del rodatge i els seus continguts.

Ja es donava pràcticament per fet que 'The Idol' no tindria segona temporada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Era gairebé la crònica d’una mort anunciada: The Idol no tindrà segona temporada a HBO. La controvertida sèrie protagonitzada i produïda per Abel Tesfaye, més conegut com The Weeknd –a més de cocreador de la ficció al costat de Sam Levinson (Euphoria)–, ha quedat oficialment cancel·lada, tal com ha informat la companyia. “Després de molt pensa-ho, HBO, així com els creadors i productors, han decidit no seguir endavant amb una segona temporada. Estem agraïts a l’elenc i a tot l’equip pel seu increïble treball”, es llegeix en el comunicat publicat per The Wrap.

Ja des d’abans de l’estrena, The Idol va generar una notable polèmica mediàtica pels problemes durant la producció. Amy Seimetz, directora original del projecte, va sortir-ne amb el 80% del material ja enregistrat, després de friccions amb el nucli dur creatiu, especialment amb Levinson. Aquest, fins aleshores productor executiu, va decidir descartar tota la tasca prèvia i va reescriure i dirigir completament la sèrie.

La revista Rolling Stone es va fer eco dels fets a partir de tretze entrevistes de treballadors no identificats de l’equip, que acusaven l’autor televisiu d’haver ideat “la fantasia de violació d’un home tòxic”.

Després d’estrenar-se al Festival de Canes, la sèrie va ser destrossada per la crítica, fins a convertir-se en la segona sèrie pitjor valorada d’HBO des del naixement de Metacritic, per darrere de la minisèrie The Leisure Class. Amb tot, Levinson va assegurar que era el “major èxit de l’estiu”, afirmació que no es correspon amb les dades d’audiència.

Cal dir que, en un primer moment, HBO va deixar la porta oberta a la continuïtat, quan la sèrie encara anava pel segon episodi emès, tot i que també es va cobrir l’esquena recordant que des del primer moment la ficció es va idear com una història tancada.

tracking