Televisió

De 'Narcos' a 'Griselda'

Netflix té previst estrenar al gener el ‘biopic’ de la narcotraficant colombiana Griselda Blanco, amb una irreconeixible Sofía Vergara en el paper principal.

Sofía Vergara en el paper de Griselda Blanco.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’actriu colombiana Sofía Vergara s’ha ficat en la pell de Griselda Blanco, una de les narcotraficants més temudes d’Amèrica Llatina abans del regnat de Pablo Escobar. Ho ha fet per a la seva nova sèrie a Netflix, en la qual la intèrpret actua per primera vegada íntegrament en espanyol. Les primeres imatges revelades per diversos mitjans mostren l’actriu gairebé irrecognoscible en la seva caracterització de la coneguda com a vídua negra del càrtel de Medellín.

Segons apunta la sinopsi oficial de la producció, Griselda s’inspira en la vida de Griselda Blanco, “una empresària colombiana intel·ligent i ambiciosa, mare abnegada i fundadora d’un dels càrtels més rendibles de la història”. I afegeix que “la mescla letal d’encant i brutalitat de la qual fa gala Blanco l’ajuda a moure’s sense entrebancs entre els negocis i la família, i li fa guanyar-se el sobrenom de la madrina".

Vergara és també cocreadora i productora executiva de la ficció al costat d’Eric Newman (Narcos), mentre Andrés Baiz assumeix la direcció. La sèrie s’estrenarà el gener del 2024.

Griselda suposa el primer paper dramàtic per a Sofía Vergara, abonada a la comèdia i fins i tot al cinema d’acció fins al moment. En una entrevista concedida a People el juny passat, l’actriu confessava el repte interpretatiu que ha suposat aquesta sèrie. “Ha estat una feina realment dura, realment mai havia actuat en espanyol o fet històries considerades dramàtiques”, va comentar.

“Vaig haver de canviar la manera com caminava i parlava”, va explicar sobre la forma d’ajustar-se al personatge. “Jo no volia assemblar-me a Gloria Pritchett [el seu icònic paper a Modern Family] amb nas postís”, va afirmar en explicar com ho va fer per distanciar-se d’aquest popular rol, que la va catapultar en el món de la petita pantalla. “Volia que la gent s’oblidés de Gloria, aquesta era la part més important”.

tracking