Televisió

El conflicte s'enquista

Els actors i els estudis de Hollywood suspenen indefinidament les converses, després de no arribar a un acord de mínims que permeti posar fi a la vaga.

El conflicte s'enquista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aliança de Productors de Cinema i Televisió (AMPTP) i el sindicat d’actors (SAG-Aftra) van suspendre ahir indefinidament les converses, després de no arribar a cap acord que ajudi a superar la vaga que els intèrprets mantenen des del juliol. “Amb profunda decepció informem que els directors executius de la indústria s’han retirat de la taula de negociacions després de negar-se a contrarestar la nostra última oferta”, va apuntar a través de X (abans Twitter) el sindicat que representa els actors.

SAG-Aftra, que demana una millora de les seves condicions, va afirmar que necessita “un contracte modern que abordi qüestions modernes”, amb augments salarials, proteccions pel que fa a l’ús d’intel·ligència artificial i una major participació en els ingressos per transmissió. “Hem negociat amb ells de bona fe, malgrat que la setmana passada van presentar una oferta que, sorprenentment, valia menys del que van proposar abans que comencés la nostra vaga”, van assegurar.

A través d’un comunicat, l’Aliança de Productors de Cinema i Televisió, que engloba els principals estudis de Hollywood, va dir que la bretxa que els separa amb els actors “és massa gran”. “Les converses ja no ens porten en una direcció productiva”, va afirmar.

El sindicat d’actors es va declarar en vaga el 14 de juliol, unes setmanes després que ho fessin els guionistes, una situació que va suposar la primera vaga conjunta en 60 anys. El 9 d’octubre passatel gremi de guionistes de Hollywood (WGA) va ratificar el nou conveni col·lectiu amb els estudis de cinema i televisió, que va posar fi a la seva aturada. El 99% dels treballadors sindicalitzats, uns 8.500, van votar a favor del nou conveni que va ser pactat el mes passat per la WGA i l’AMPTP.

tracking