Televisió

'Respira' pren forma

Netflix mostra la primera imatge del nou drama mèdic del creador d’‘Élite’, amb Blanca Suárez i Manu Ríos. La ficció s’ambienta en un hospital públic valencià.

Respira

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Amb el final d’Élite ja confirmat, el creador, Carlos Montero, segueix el seu camí a Netflix amb la nova sèrie Respira, que ja es troba en ple rodatge i que ha deixat veure la primera imatge amb el repartiment principal. Najwa Nimri, Blanca Suárez, Aitana Sánchez Gijón i Manu Ríos són els rostres més mediàtics de l’elenc.

Es tracta d’un drama mèdic ambientat en el dia a dia d’un hospital de València, que va anunciar l’inici de la seva producció el mes de juliol passat. Les gravacions estan en marxa des de l’agost al centre de producció de Netflix a Tres Cantos (Madrid) i tenen una durada prevista de 19 setmanes amb parada a la costa mediterrània.

Produïda per El Desorden Crea, Respira és la quarta sèrie de ficció de Carlos Montero per a Netflix després d’Élite, El desorden que dejas i Todas las veces que nos enamoramos. En les seves pròpies paraules, aquest nou projecte té com a ambició situar el fictici centre mèdic Joaquín Sorolla “en un dels hospitals de referència dins de la ficció actual. Estem desitjant compartir-ho amb vosaltres”, declara en una nota difosa per la plataforma de streaming.

Biel, el protagonista principal de la sèrie, és un resident que porta mesos deixant-se la pell en un hospital públic. Centenars de guàrdies i milers d’hores que amb prou feines li deixen temps per a la seva vida. Però és la seva vocació i està disposat al que faci falta amb la condició de convertir-se en el millor doctor. El que no s’imagina és que a l’hospital esclatarà una vaga total, sense serveis mínims.

Els sanitaris es veuen obligats a arribar a aquesta mesura per mirar de conscienciar la població sobre la seva feina essencial i per protestar per totes les retallades que pateix sanitat pública. Però Biel i els altres residents no saben si secundar aquesta vaga, que pot tenir conseqüències fatals per als pacients.

tracking