Televisió

Nova oferta en joc

Els productors de cinema i televisió de Hollywood modificaran la proposta sobre l’ús de la intel·ligència artificial perquè els actors posin fi a la vaga.

Nova oferta en joc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grans estudis de Hollywood tornaran a ajustar la seva proposta sobre l’ús de la intel·ligència artificial (AI) amb la intenció d’aconseguir un acord amb el Sindicat d’Actors dels EUA (SAG-Aftra), que està en vaga des de fa 117 dies.

Segons va publicar ahir Variety, les empreses d’entreteniment representades per l’Aliança de Productors de Cinema i Televisió (AMPTP) s’han tornat a reunir amb el SAG-Aftra per solucionar les seves diferències entorn de temes com la IA, després que el gremi dels intèrprets anunciés que seguia discrepant en diversos “punts essencials” sobre el que els estudis van qualificar com la seva “última, millor i definitiva” proposta. El mateix mitjà va afegir que totes dues parts tornarien a trobar-se ahir a la tarda (la matinada passada a Andorra) amb l’esperança d’aconseguir un acord en aquest punt.

El tema de la IA per crear dobles digitals dels actors ha estat una de les qüestions més sonades i que ha generat major conflicte al llarg de la vaga que ha mantingut paralitzada la indústria de Hollywood durant els darrers mesos. Els actors exigeixen als estudis un model regulat amb clàusules específiques que els protegeixin davant aquesta tecnologia, però les empreses no s’han compromès a deixar d’entrenar els seus sistemes d’IA. Mitjans especialitzats han informat que en l’última proposta, l’AMPTP oferia un augment dels salaris als professionals que permetessin ser replicats virtualment.

Un altre dels temes que continua obstaculitzant l’acord del conveni col·lectiu, que un cop assolit tindrà una vigència de tres anys, són les remuneracions que els actors perceben a l’hora de la retransmissió en serveis de streaming dels continguts en els quals van participar en el passat.

tracking