Televisió

Retorn a l'activitat

La fi de la vaga d’actors de Hollywood permet que projectes com les seqüeles de ‘Deadpool’, ‘Beetlejuice’ o ‘Gladiator’ reprenguin els rodatges immediatament.

Retorn a l'activitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Films com Deadpool 3, Beetlejuice 2 i Gladiator 2 reprendran d’aquí a poc temps els rodatges després que la vaga dels actors de Hollywood, activa durant 118 dies, finalitzés la matinada de dijous després que els intèrprets arribessin a un principi d’acord amb l’Aliança de Productors de Cinema i Televisió per a un nou conveni col·lectiu.

Aquestes pel·lícules, així com centenars de produccions audiovisuals per a cinema i televisió, es van veure interrompudes per l’aturada que van protagonitzar els guionistes (del 2 maig al 27 de setembre) i els actors (del 14 de juliol al 9 de novembre), arran de les seves demandes als estudis per millores en les condicions laborals.

Ara, segons informació del mitjà especialitzat Deadline, les pel·lícules que podrien tornar al set de rodatge immediatament són la tercera part de Deadpool, protagonitzada per Ryan Reynolds (a la foto) i Hugh Jackman, i que va quedar al 50% de la seva realització, i la segona part del film Beetlejuice, de Tim Burton, que va haver d’aturar els enregistraments tan sols dos dies abans del final programat. L’estrena de la pel·lícula de Marvel dirigida per Shawn Levy està prevista per al mes de juliol vinent, mentre que el llançament del film de Burton està agendat per al 6 de setembre.

El final de la vaga ha suposat un alleujament per als executius dels estudis, que dies abans de la resolució del conflicte havien insistit en la importància d’arribar a un acord per mirar de salvar així la temporada televisiva i avançar en la programació de pel·lícules de l’any vinent.

S’espera també que films com Gladiator 2, amb Paul Mescal al capdavant, la cinta de Clint Eastwood Juror No. 2, la pel·lícula sense títol oficial sobre la Fórmula 1 protagonitzada per Brad Pitt, o l’adaptació de la novel·la de Colleen Hoover It Ends With Us reprenguin les sessions de gravació a partir d’aquest mateix dilluns.

Per part seva, pel·lícules com Minecraft, de Warner Bros, protagonitzada per Jason Momoa, Good Fortune, de Lionsgate, dirigida per Aziz Ansari i protagonitzada per Keanu Reeves i Seth Rogen, o Tron 3, de Disney, no tornaran a rodar fins ja iniciat l’any vinent.

La primera vaga conjunta en sis dècades que han protagonitzat el sindicat d’actors SAG-Aftra i el gremi de guionistes dels EUA (WGA, per les sigles en anglès) ha suposat unes pèrdues de 6.500 milions de dòlars (uns 6.089 milions d’euros) per a l’economia californiana i l’acomiadament de 45.000 treballadors, segons l’oficina d’Estadístiques Laborals (departament de Treball dels Estats Units).

tracking