Televisió

Oubiña contra 'Fariña'

Vist per a sentència el judici de l’exnarcotraficant contra els productors de la sèrie, a qui reclama 1,5 milions per vulnerar el dret a l’honor, intimitat i imatge.

Oubiña contra 'Fariña'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici per la demanda interposada per l’exnarcotraficant Laureano Oubiña contra els creadors de la sèrie Fariña, que recrea l’auge dels clans de la droga a Galícia als anys 80 i 90, va quedar ahir vist per a sentència.

Oubiña reclama 1,5 milions d’euros d’indemnització a la productora de la sèrie, Bambú Producciones, i a les cadenes de televisió que la van emetre, Atresmedia i Netflix, en entendre que la ficció va atemptar contra el seu honor, la seva imatge i la seva intimitat. “Nosaltres ja hem parlat, ara ha de parlar la justícia”, va assenyalar el demandant al final de la vista oral, que es va celebrar al jutjat d’instrucció número 3 de Villagarcía de Arousa, afegint que “jo no soc qui per opinar” del que va passar al tribunal.

El seu advocat, Jorge Paladino, va dir que la sèrie vulnera la imatge d’Oubiña en sobrepassar “el límit” i recórrer a l’insult i a la calúmnia per caracteritzar el seu personatge, en vincular-lo amb fets “que no són certs” i que li “van provocar danys”. Entre les escenes que més haurien ofès l’històric narcotraficant, segons recull la demanda presentada, hi hauria l’inici de la sèrie, on el Laureano Oubiña de ficció apareix mantenint relacions sexuals amb la seva segona esposa, Esther Lago.

Ramón Campos, productor executiu de Bambú, va defensar que Fariña és una ficció inspirada en fets reals i que el que s’hi mostra sorgeix del llibre homònim del periodista Nacho Carretero i de l’“extensa documentació” que hi ha sobre el narcotràfic gallec. Va assegurar que la demanda parteix d’una “lectura molt subjectiva” de la sèrie i va negar, entre altres qüestions, que la producció atribueixi a Oubiña haver traficat amb cocaïna, limitant-se a ficcionar “fets històrics”que van succeir a Galícia en aquella època.

El fiscal va assenyalar que és “clar i evident” que la sèrie no suposa una intromissió il·legítima en l’honor de Laureano Oubiña, va defensar la “llibertat artística i creativa” dels responsables de la ficció i va sol·licitar al tribunal que desestimi la demanda. Els advocats de Bambú Producciones, Atresmedia i Netflix es van adherir a les conclusions del ministeri públic, posant l’accent en el fet que l’exnarcotraficant també s’ha aprofitat de l’èxit d’aquesta sèrie.

tracking