Natalia Montané
Set dies amb les monges
L’estiu del 2018, la fotògrafa Natalia Montané era de vacances a Menorca amb la família. “Sempre anem a una pizzeria que coneixem i ens agrada, i allà la propietària ens va parlar de les monges que havien fet les galetes que vam menjar de postres”.
El fet de saber que es tractava d’unes monges d’un monestir que tenien a tocar, que eren de clausura i que, segons la propietària del restaurant, eren “unes monges atípiques, que no duen hàbit” va picar la curiositat de Montané. Fins al punt que l’any següent s’hi va presentar, càmera en mà, i els va demanar si els podria fer un reportatge: “Els vaig dir que, si em deixaven acompanyar-les, els cediria les fotografies perquè les poguessin utilitzar lliurement.” Les monges van acceptar i Montané s’hi va estar una setmana: “A part de documentar la seva vida, van ser uns dies de silenci i de retrobar-me amb mi mateixa”.
COLORS DE FOSCOR
Cecília Santañes “Dibuixar m’ha ajudat a convertir una ressonància magnètica en un viatge per l’univers; la quimioteràpia, en un viatge a l’infinit, i la visita a l’oncòleg, en un número de circ”. Així és com la il·lustradora Cecília Santañes ha transformat el procés de la seva malaltia en notes de color, plenes d’ànims i esperança. Amb el seu estil, tendre i colorista, Santañes presenta un diari il·lustrat que “neix de la necessitat de compartir els alts i baixos” i agrair l’escalfor de les persones properes. A més del llibre, les il·lustracions s’exposen a la Biblioteca
125 ANYS DEL NAIXEMENT DE C.S. LEWIS
L’autor de Les cròniques de Nàrnia va néixer a Belfast el 29 de novembre del 1898. La Cròniques són un conjunt de set novel·les infantils que, més enllà de la simbologia cristiana, contenen elements de la mitologia clàssica i dels contes de fades.