L'estiu al plat

Galtes de porc amb naps i bolets

El cuiner del restaurant Tòpic d'Ordino proposa una recepta

Galtes de porc amb naps i bolets

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

INGREDIENTS

Per a 4 persones:

4 galtes de porc senceres (grosses)

Mig porro

1 pastanaga

1 ceba grossa

1 all

1 fulla de llorer

Porto negre

Sal, pebre i oli d’oliva verge

1 kg de barreja de bolets (de temporada)

600 g de naps

ELABORACIÓ

Primer de tot posem les galtes de porc senceres en una safata de forn, les salpebrem i les untem amb l’oli.

Amb el porro, la pastanaga, la ceba i l’all fem una juliana i la repartim per sobre de les galtes. Afegim el Porto de manera que cobreixi completament les galtes i ho posem al forn a una temperatura suau, d’uns 150 graus. Ho deixem coure unes quatre hores fins que les galtes estiguin tendres i meloses (cal tenir en compte que cada forn té les seves característiques, la temperatura i el temps recomanat són orientatius).

Les retirem del forn, les deixem temperar per no cremar-nos i les desossem, intentant que ens quedin el més senceres possible. Cuites és senzill fer-ho.

El suc restant i les verdures que ens queden a la safata del forn les passem per un colador xinès i amb l’ajuda del morter les anem aixafant perquè treguin tot el suc.

En aquest caldo restant que haurem aconseguit del rostit hi fem bullir els naps, prèviament pelats i tallats a rodanxes d’uns cinc centímetres de gruix, en una cassola. A la vegada que posem una paella al foc amb un raig d’oli que quan sigui calent hi saltejarem els bolets.

Quan tinguem els naps bullits hi afegim les galtes desossades i els bolets saltats i deixem que redueixi la salsa. El resultat de la salsa és una reducció agredolça caramel·litzada.

tracking