L'estiu al plat
Galtes de porc amb naps i bolets
El cuiner del restaurant Tòpic d'Ordino proposa una recepta
INGREDIENTS
Per a 4 persones:
4 galtes de porc senceres (grosses)
Mig porro
1 pastanaga
1 ceba grossa
1 all
1 fulla de llorer
Porto negre
Sal, pebre i oli d’oliva verge
1 kg de barreja de bolets (de temporada)
600 g de naps
ELABORACIÓ
Primer de tot posem les galtes de porc senceres en una safata de forn, les salpebrem i les untem amb l’oli.
Amb el porro, la pastanaga, la ceba i l’all fem una juliana i la repartim per sobre de les galtes. Afegim el Porto de manera que cobreixi completament les galtes i ho posem al forn a una temperatura suau, d’uns 150 graus. Ho deixem coure unes quatre hores fins que les galtes estiguin tendres i meloses (cal tenir en compte que cada forn té les seves característiques, la temperatura i el temps recomanat són orientatius).
Les retirem del forn, les deixem temperar per no cremar-nos i les desossem, intentant que ens quedin el més senceres possible. Cuites és senzill fer-ho.
El suc restant i les verdures que ens queden a la safata del forn les passem per un colador xinès i amb l’ajuda del morter les anem aixafant perquè treguin tot el suc.
En aquest caldo restant que haurem aconseguit del rostit hi fem bullir els naps, prèviament pelats i tallats a rodanxes d’uns cinc centímetres de gruix, en una cassola. A la vegada que posem una paella al foc amb un raig d’oli que quan sigui calent hi saltejarem els bolets.
Quan tinguem els naps bullits hi afegim les galtes desossades i els bolets saltats i deixem que redueixi la salsa. El resultat de la salsa és una reducció agredolça caramel·litzada.