Amb les raquetes i els esquís

Un cim de vertigen

Pic de la Serrera. És el quart cim més alt del país, a una altitud de 2.913 metres. Un itinerari circular que destaca per l’extraordinària bellesa dels paisatges d’alta muntanya i per la infinitat d’espècies de flora i fauna

Un cim de vertigenTURISME ANDORRA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El pic de la Serrera és una de les muntanyes del Principat que superen els 2.900 metres d’altitud, sent el quart cim més alt del país. Situat a la parròquia d’Ordino, el pic crida l’atenció per la seva espectacular pala sud, amb més de 500 metres de desnivell. Es troba dins del parc natural de la vall de Sorteny, el primer espai natural protegit que existeix a Andorra i que, tot i tenir una superfície limitada de 1.080 hectàrees, participa en la conservació del patrimoni natural i cultural dels Pirineus.

El punt de sortida d’aquesta ruta és el pàrquing de la Canya de la Rabassa del parc de la vall de Sorteny. Des d’aquí, cal pujar fins al refugi de Sorteny. Just en aquest punt s’ha de seguir l’alta ruta pirinenca i el sender de gran recorregut del Principat d’Andorra, que realitzen un recorregut per tota la vall de Sorteny fins a la collada dels Meners, el pas que connecta Ordino i Canillo. La collada està situada enmig del pic de la Serrera, en direcció nord-oest, i el pic de la Cabaneta, en direcció sud-est. Seguidament, cal anar resseguint la cresta de la Serrera, a estones una mica empinada i amb un tram final força horitzontal, fins arribar, finalment, a l’objectiu d’aquest camí: el cim, que permet descobrir el pic de la Serrera des del seu vessant de ponent amb unes extraordinàries, panoràmiques i vertiginoses vistes, on es pot contemplar un incomparable paisatge d’alta muntanya amb infinitat d’espècies de la flora i fauna típiques d’aquest indret.

Arribar a un cim tan alt com és el pic de la Serrera és físicament força exigent, però ofereix l’oportunitat de gaudir d’unes àmplies vistes en totes les direccions: munta­nyes emblemàtiques com ara la Pica d'Estats –la muntanya més alta de Catalunya– o l’Aneto –la més alta dels Pirineus–.

Per realitzar el descens, caldrà anar per la pala S de la Serrera, que és un terreny força inestable i ple de pedres, amb un camí molt poc definit. Al final d’aquest tram, es pot enllaçar de nou amb el camí principal, el mateix que s’ha fet de pujada. A partir d’aquí, ja només queda desfer el camí de l’anada. En cas que la tornada no es volgués fer per la pala S, es pot optar per fer-ho també des del cim del Serrera, per la collada dels Meners.

Un cim de vertigen

tracking