L'hora dels mil·lennials

Escriptura que genera empatia

Laura Cabot, 1er premi al concurs de contes de Nadal

Laura Cabot

Laura Cabot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Primer premi en la 39a edició del Concurs de contes de Nadal d’enguany, un accèssit als Jocs Florals el 2023 i nombrosos premis de poesia del col·legi Sant Ermengol. Laura Cabot, estudiant de primer de batxillerat, amb només 16 anys té clar que l’escriptura és inherent a la seva forma de copsar la realitat. “Des de ben petita tenia un diari, i un dia, fa sis o set anys, vaig veure a la tauleta del meu pare una noia escriptora que explicava que el seu diari l’havia ajudat a escriure novel·les”, explica Cabot.

Aquest descobriment va ser l’espurna d’una nova ambició en la jove, que des de llavors va començar a escriure més sovint i a iniciar històries que “explicava davant el mirall, i si m’agradaven les escrivia”, tal com detalla l’estudiant. Així, cap als onze anys va començar a escriure contes per als concursos de l’escola, sobretot poesies. “Ara escric sempre que puc, i fins i tot he començat una novel·la”, afirma Cabot.

Amb aquesta empenta i perseverança arriben uns primers reconeixements, el darrer, el certamen de contes de Nadal celebrat al febrer, en què la jove estudiant va obtenir el primer premi. La història que va presentar, Entre la realitat i la il·lusió, copsa la quotidianitat dels ucraïnesos durant la guerra i la seva vida al búnquer. “Soc voluntària a la Creu Roja i vaig tenir ocasió de parlar amb alguns ucraïnesos”, afirma Cabot, que assegura que la va sorprendre que tot i la duresa de les condicions els afectats pel conflicte bèl·lic afirmaven que amb els dies no tot els semblava tan difícil, “no tot és fosc”, diu Cabot, que va veure en aquesta experiència un relat adient per Nadal. Un relat que encaixa també amb la manera que té la jove d’entendre l’escriptura, “vull narrar històries amb què tothom es pugui identificar, que expliquin la realitat, i aconseguir transmetre alguna cosa”, afirma Cabot, i subratlla que “a través de l’escriptura alliberes sentiments, t’idenfiques amb els personatges, pots viure la història i ajudar els que et llegeixen”.

De cara al futur, tot i que vol estudiar disseny d’interiors, Cabot té clar que l’escriptura ha de formar part de la seva vida i vol donar-li una dimensió de servei especialment als joves. “Ens arriba molta informació falsa, es necessita algú que parli sense tabús i informi amb veracitat”, afirma. La idea es materialitzaria en un blog per al qual la jove ja s’està informant a través de professors i escriptors.

tracking