Una nova vida
Aquest estiu us proposo un viatge per recórrer grans amors i desamors de la història, la literatura, el cinema i l’art. Us parlaré d’un personatge i la relació amb l’amor i teniu una setmana per endevinar qui és.
Ha arribat l’hora de desvelar el nom de la protagonista del relat de la setmana passada: Marco Antonio, el romà que es va enamorar de la reina de reis, Cleòpatra. L’has encertat? Sí? Doncs anem a per un nou personatge.
Permet-me que t’ubiqui. Estem a Los Angeles de la dècada dels noranta i acompanyem un exitós home de negocis. La seva estratègia és molt agressiva, ja que es dedica a comprar empreses que després saneja i torna a vendre obtenint un lucratiu benefici.
És el món dels negocis a gran escala. Però aquest fred i calculador empresari que ho tenia tot planificat no comptava amb un contratemps que li va canviar la vida. Després d’una discussió amb la seva xicota decideix buscar una nova companyia temporal, ja que no pot anar a les seves reunions d’empresa sense parella.
Mirant sempre la rendibilitat, decideix llogar la companyia d’una noia que té una realitat social, cultural i econòmica molt diferent que ell. Al guió original de la pel·lícula, en acabar els seus serveis, la deixa tirada en un carreró, però la nostra protagonista es va negar a acabar així la història i va aconseguir un final feliç en el qual fins i tot fa que l’alt directiu es torni més humà i sensible.
Això em fa parlar de les tres bretxes que he vist al llarg de la meva experiència professional que poden malmetre una relació. Que existeixin no vol dir que no siguin salvables, de fet, mireu com el pont tibetà de Canillo salva un abisme entre muntanyes, però el que sí que és cert és que compliquen molt una relació i que poden provocar la ruptura.
La primera de les bretxes és l'econòmica. Com en el cas de la nostra protagonista, hi ha realitats molt diferents que queden reflectides en la manera de vestir, la manera de viatjar i la manera de viure… però i en la manera d’estimar? Té res a dir tenir diferents nivells adquisitius? Doncs no hauria de ser així, però lamentablement pot condicionar una relació i el seu dia a dia.
La segona de les bretxes és la cultural i educativa. Sí, de nou, estem davant d’un fet que pot condicionar una relació de parella. Quan parlo de diferències culturals i educatives em refereixo a temes com ara religiosos però també a tradicions, costums, interessos i fins i tot estudis.
I finalment la tercera de les bretxes que pot afectar una relació és l’edat. Tenim diferents moments vitals segons la nostra edat. Diferents nivells d’energia, diferents experiències i diferents objectius. Si bé és cert que algunes persones no aparenten la seva edat ni físicament –hagin passat o no per quiròfan– ni psicològicament, en general, cada edat suposa un moment vital diferent i això pot tocar de mort una relació.
Doncs aquí tenim als nostres protagonistes, un executiu amb una noia que exerceix la prostitució, intentant salvar totes les bretxes possibles que poden complicar la seva relació i, com sempre passa a les històries romàntiques de Hollywood, ho aconsegueixen en un brillant final feliç.
Si no passa al cinema, on esperem que passi? Per això se li diu l’art de fer els somnis realitats, allà on la ficció vol inspirar a la realitat.