L'hora dels millennials

Treball amb cura

La fisioterapeuta Carla Rispal no busca el 'fast físio', que està tan de moda ara

Treball amb cura

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’escaldenca Carla Rispal, fisioterapeuta de 28 anys amb un negoci a l’esquena gràcies a l’ajut de la subvenció de Joves Emprenedors del comú d’Andor­ra la Vella, tenia clar des d’un principi que volia treballar en temes de la salut i d’una forma propera amb els pacients. “Volia estudiar alguna cosa que tractés tot el tema de la salut però que pogués estar amb el pacient d’una forma més vivencial.” El món sanitari és tan ampli que ha fet que no pogués deixar d’informar-se. “Cada vegada vols saber més, tractar el pacient el millor que puguis i que surti del centre el millor possible. I no he pogut parar d’estudiar.” Va fer la carrera de fisioteràpia a la Universitat Ramon Llull de Barcelona, té diversos post­graus i cursos, i actualment està estudiant el màster en psiconeuroimmunoendocrinologia en un centre adscrit a la Universitat de Barcelona.

Es considera emprenedora “perquè he tirat el negoci endavant juntament amb els meus socis. La idea de CARE va començar el 2015 i entre que ho planeges tot el vam obrir el maig del 2016... i fins ara”, explica. Sent tan jove les coses poden ser una mica complicades d’ar­rencar, “la falta d’experiència va ser un problema, anàvem molt en plan yupi, pensant que tot era molt fàcil. Però a l’hora d’arrencar va ser… per on comencem?”, explica riallera Rispal. Aquí és on va entrar en joc l’ajuda dels emprenedors del comú. “El primer any estàs intentant sobreviure com pots, vaig demanar un crèdit per poder obrir i entre el crèdit i l’ajuda dels emprenedors són petits detalls que van sumant”, diu.

Un altre hàndicap que es van trobar per tirar endavant el centre va ser la gestió de l’empresa, “quan ja havíem obert el 2017 vaig entrar al Taller d’Emprenedors i això m’ha servit bastant per gestionar el centre. Tenim un comptable però vulguis o no el soci ha de tenir una mica d’idea de com ha de funcionar l’empresa. Nosaltres érem tres físios que només sabíem de físio”, comenta. I la sort és que en tot el viatge no ha estat pas sola: “Quan vaig començar a treballar tenia el neguit de poder fer-ho com creia, a la meva manera. Vaig fer-me amiga d’uns nois, amb la mateixa visió que jo de qualitat, que no busquen el fast físio que està tan de moda ara, i va sorgir la idea d’obrir CARE.” I acaba explicant: “Volem fer que la nostra consulta sigui més integrativa, que aglutini diverses especialitats.”

tracking