L'hora dels millennials
Vocació de servei de qualitat
Pol Patau és diplomat en direcció hotelera internacional

Vocació de servei de qualitat
Qbrir un bar de vins de qualitat és el somni que té a tocar Pol Patau, encampadà de 21 anys que acaba de graduar-se en la primera promoció del curs en Direcció Hotelera Internacional a l’Escola Vatel d’Andorra. “Vaig saber que em volia dedicar a la gestió hotelera perquè sempre m’ha agradat molt tractar amb la gent i solucionar els problemes que pugui tenir, i el que vaig veure que més contacte tenia amb la gent era el món de la restauració”, explica Patau, qui, al cap de dues setmanes d’entrar al batxillerat professional de comercialització i serveis en restauració al Lycée Comte de Foix, es va adonar que era la seva passió.
Amb la bona nota que va obtenir en acabar el batxillerat i amb el títol de maître de restaurant sota el braç va realitzar i superar les proves d’accés a Vatel, estudiant el primer any a Andorra i els dos següents a Vatel Nimes, a França, on va notar un canvi substancial. “Els professors eren molt professionals i tractaven casos reals i que havien viscut, exigien molt més en les assignatures, evolucionava el doble a màrqueting, a economia de l’empresa tractaven amb nombres reals, etcètera. Estic molt satisfet per l’experiència”, afirma el jove. Però no tot és qüestió d’estudi, i menys en aquest àmbit, ja que les pràctiques són una part molt important que permeten obtenir experiència i agilitat. Patau va realitzar quinze mesos de pràctiques a l’Hotel Vatel que estava a tocar del centre educatiu, més totes les pràctiques que feien alternades amb les classes. “Vaig tirar per restauració, el que correspon a sala. Vaig començar per fer pràctiques de cambrer, netejant coberts i copes, i amb esforç i sacrifici vaig passar a ser assistent de direcció d’aliments i begudes, per acabar finalment com a assistent de direcció general”.
Pel que fa a les sortides professionals, el jove exposa que són moltes a causa que van aprendre a gestionar tots els departaments de l’hotel. Així doncs, manifesta que “en sortir de l’escola trobes feina a qualsevol lloc, només cal demostrar voluntat i tot surt bé”. De fet, aquest és el seu cas, ja que s’acaba de graduar i actualment està treballant com a cap de restauració en un hotel d’Andorra, però sempre tenint present el seu somni d’obrir un negoci propi a la Costa Brava, “per servir i satisfer el client al màxim i que qualsevol dubte que tingui el puguem solucionar”, conclou.