L'hora dels millennials
Donar forma al món
Nil Postius és un estudiant becat per Govern que s'està formant a la Universitat de Globis, a Tòquio
Monbukagakusho scholarship és una beca que ofereix el govern japonès als estudiants estrangers per aprendre o realitzar un treball de recerca en una universitat japonesa. Nil Postius, massanenc de 26 anys que va estudiar el grau i màster en Enginyeria Industrial a la IQS de Barcelona, està cursant un Master Business Administration (MBA) a la Universitat de Globis, a Tòquio, gràcies a aquesta beca. “L’objectiu és poder aprofundir els enllaços amb el país d’origen de l’estudiant i el Japó a través de la inclusió social i professional de l’estudiant dins de la societat japonesa, en què s’espera que l’alumne també tingui una actitud activa amb aquest enllaç i col·laboració”, comenta Postius, que durà a terme una estada d’un any a Tòquio.
El jove indica que va mostrar el seu interès per marxar a estudiar allà, no només per aprendre sobre la seva cultura durant els estudis, sinó també perquè tenia intenció de seguir al Japó en finalitzar la beca, “on espero tenir la oportunitat d’introduir-me en una companyia japonesa i poder aconseguir el màxim coneixement possible”, afirma. L’opció de realitzar un MBA a Tòquio ha estat la seva possibilitat, segons explica, d’obertura de perspectives i d’entrar en un món i en una cultura totalment diferents a aquells que estem acostumats, en què la seva forma de pensar així com la seva lògica no té res a veure amb la nostra, “puc aprofundir i aprofitar aquestes diferències per treure valors únics del camp del coneixement i de societats culturals”. Postius opina que la formació en gestió d’empreses “hauria de combinar tot allò anterior i dotar els estudiants d’eines adequades i habilitats de lideratge necessàries per donar forma al món”, i exposa que espera i desitja extreure’n tot el coneixement possible per poder revertir tot allò après al Principat, amb projectes empresarials a curt i a llarg termini. “M’agradaria obrir una empresa a llarg termini a Andorra o a Barcelona, tot i que em cal trobar una idea, capital i socis per desenvolupar-la junts”, manifesta Postius.
El problema d’Andorra, afirma, és la falta d’internacionalització. “Per poder oferir projectes empresarials al país ens hem de preparar per a aquest mercat que es caracteritza per la globalització, pel canvi ràpid de tendències i adaptar-nos de manera ràpida al mercat d’oportunitats”, conclou.