L'hora dels millennials
Amb les tisores a la mà
Lia Minerva Pínchez és una jove perruquera assessorada pel Servei de Joventut de La Central d’Andorra la Vella
Lia Minerva Pínchez és una jove de 30 anys, 17 dels quals els ha dedicat a treballar en el món de la bellesa. “He anat creixent al llarg d’estar treballant a perruqueries molt reconegudes d’Andorra, on mai deixes de formar-te”, comenta, a banda d’haver estudiat a l’acadèmia Anna Barroca i posteriorment maquillatge i caracterització a l’Escola Thuya, situada a Barcelona.
La jove explica que es tracta d’un sector en què cal estar formant-se constantment i pendent de les noves tendències, i afegeix que “sempre pots anar un pas més enllà i llaurar-te el teu nom dins la professió”. I això és el que precisament va fer, obrir el seu centre. “Amb el temps t’adones que cada vegada necessites més i vols fer el teu camí, així que vaig decidir llançar-me a la piscina i obrir el meu negoci”, manifesta Pínchez, tot indicant que també és important sentir-se valorat com a professional. Una decisió que sabia des d’un principi que no seria fàcil sense ajuda. Quan va decidir fer el pas just estava canviant de perruqueria i va ser parlant amb amics que s’han fet autònoms que va veure que necessitava suport a l’hora d’obrir un local. “L’assessoria del servei de Joventut em va donar un petit cop de mà, econòmicament i en l’àmbit de gestoria. Vaig començar com a freelance, donant servei a domicili”, exposa Pínchez, i ho combinava tenint un tocador fix en una perruqueria. Els contactes que ha anat fent treballant en el món de la bellesa també han estat un suport fonamental per decidir obrir la seva pròpia perruqueria. “Sempre ha anat una mica de la mà. La marca que em dona suport m’ha ajudat molt amb productes i descomptes, i els clients fixos que puguis anar fent al llarg de la trajectòria també influeixen molt”, tot indicant que gràcies a ells té un suport més, “saber que tens gent que et segueix i confia en tu és important”.
A banda d’aquesta ajuda, ha comptat amb la gent més propera, valent-se de la família per reformar tot el local. “Hem estat creatius i hem intentat que l’espai fos molt funcional; estem satisfets amb el resultat”, diu. Quant a projectes de futur, la seva idea és tenir un petit equip i poder fer formacions, per tal de garantir que el saló tingui una evolució. Pínchez recomana que tot aquell emprenedor que tingui una il·lusió “ha de mirar de dur-la a terme, t’hi has de llançar”.