L'hora dels mil·lennials

La màgia de tocar en grup

Mireia Ticó és membre de la Jove Orquestra d'Andorra

Mireia Ticó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per Mireia Ticó, membre de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), fer gaudir el públic és quelcom molt important en un concert. Per això, als dotze anys va començar a tocar el violí a la Llacuna, seguint els passos del seu germà i amb el desig d’arribar a formar part d’una orquestra. Aquest no va ser el seu primer pas en el món de la música, ja que amb sis anys va iniciar-se amb el piano a l’Institut de Música d’Andorra la Vella, un instrument que descriu com a “independent” i “solitari”, i que donava poques oportunitats a tocar en grup.

Amb catorze anys, i sense deixar de banda el piano, Mireia Ticó va entrar a la Jonca a través de l’escola i va participar en el seu primer concert com a violinista per Santa Cecília. Aleshores cursava primer de batxillerat i es formava paral·lelament en piano i violí, tot i que la seva prioritat era fer el batxillerat bé.

De tots els concerts als quals ha participat, recorda amb més estima un en què van versionar peces de Queen, però explica que també gaudeix molt tocant peces clàssiques com Vivaldi o Mozart. “M’agrada molt tocar el violí sola, però en grup sona més bonic”, confessa. En canvi, el piano se’l guarda per als moments més íntims i per quan es vol relaxar: “Em tranquil·litza i li guardo molta estima per ser el primer que vaig aprendre a tocar.”

L’andorrana recorda que algunes vegades el camí s’ha fet dur i explica que per ella la música sempre ha estat un passatemps per gaudir “durant una estona”. “Tenia clar que no era la meva passió i que no m’hi volia dedicar. Sabia tot el que això comportava”, destaca, afegint que volia formar-se professionalment en altres branques.

La jove de 19 anys es troba instal·lada actualment a Barcelona, on cursa el segon curs de la carrera de Relacions Internacionals i continua practicant pel seu compte. De tant en tant, quan l’avisen des de la Jonca per participar en algun concert, intenta quadrar els horaris per tornar a casa i aprofita per visitar els amics i familiars. De fet, Mireia Ticó ja s’està organitzant per tocar en el proper concert que oferirà la Jonca per la Constitució. “Estic molt contenta que comptin amb mi encara que no em dediqui a la música, em fa molta il·lusió formar part d’aquesta entitat que promou la cultura i la música al país”, conclou.

tracking