L'hora dels mil·lennials
Desenvolupar la veu dels joves
Pau Garcia és membre del grup guanyador de la sisena edició del Projecte Tàndem
La necessitat de tenir espais on els joves es puguin expressar és una realitat que per a Pau Garcia el projecte Tàndem ha complert. “M’ha semblat una eina molt interessant per donar-nos veu als joves, que tenim moltes idees i projectes interessants al cap.” I afegeix: “Ens expressem molt per xarxes socials i potser la manera com ho fem no és l’adequada o no arriba a qui realment ens ha d’escoltar.”
L’andorrà és membre de l’equip Lazarus, el grup guanyador de la 6a edició de Tàndem, en la qual enguany han participat 91 alumnes. El projecte, impulsat pel ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i Andorra Business, vol implicar la comunitat educativa de formació professional en projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses. Enguany, els reptes han estat plantejats per Abast Global, Daguisa Hotels i FEDA, la proposta en la qual va treballar Garcia i el seu equip. “La de FEDA ens va cridar l’atenció perquè crèiem que podríem treure’n molt més suc.” A part del grup de Garcia, que estava constituït per vuit membres de diferents formacions professionals, altres persones van escollir la proposta de la parapública, que buscava la manera de fomentar els hàbits saludables dels seus treballadors, però el seu equip va ser l’escollit. El jove de 22 anys, que estudia el batxillerat professional d’activitats físiques esportives i de lleure a Aixovall, destaca la pluralitat de les persones del grup. “La finalitat és que cadascú pogués aportar idees diferents. Molts no ens coneixíem però vam fer molt bon equip, repartíem els rols després d’analitzar les fortaleses de cadascú i així tothom se sentia útil”, explica.
Lazarus va treballar en el prototip d’una pàgina web per mostrar i calendaritzar les propostes. “Vam parlar amb els treballadors i responsables per saber quines eren les seves necessitats concretes”, relata Garcia. L’equip al principi se centrava molt en l’esport i en les activitats físiques, “però vam caure que s’havia de donar valor a la salut mental i que era important compaginar una cosa amb l’altra”. Així, les propostes es van centrar en xerrades i tallers d’alternatives saludables, mindfulness o nutrició per part d’especialistes que complementessin ambdues coses per incentivar els treballadors i millorar els seus hàbits saludables. El grup espera que es puguin aplicar en un futur a altres companyies del país.