L'hora dels mil·lennials

Formar-se en la interpretació

Marta Pelegrina és actriu de de 'Troianes', de la Jove Companyia Nacional

Marta PelegrinaHector Mas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va créixer immersa en el món de la cultura, de ben petita els seus pares ja la portaven a veure obres de teatre i espectacles. Aquesta proximitat a l’espectacle va portar Marta Pelegrina a tenir clar des del principi cap on volia enfocar la seva trajectòria professional. “Als nou anys ja sabia que volia ser actriu, no en tenia cap dubte”, assegura l’ordinenca de 17 anys, actriu a Troianes, la nova obra de la Jove Companyia Nacional d’Andorra (Jocand).

La seva formació teatral va començar als set anys, quan la Irina Robles va presentar-se a l’escola on ella estudiava per promocionar l’Animal Escola de Teatre. Un fet que va significar un abans i un després per a la jove, que va apuntar-s’hi i només dos anys després ja deia als seus pares que voldria estudiar a l’Institut del Teatre de Barcelona. “No sé on ni com el vaig descobrir, però em volia formar allà tant sí com no”, explica l’ordinenca. Un desig que aquest any s’ha complert. L’estudiant explica que per tal d’accedir al centre va haver d’interpretar un monòleg i una poesia, a més de superar una prova de cos i de veu, i altres proves teòriques. “Aquest any ens vam presentar 300 persones en el meu itinerari i només dotze vam entrar”, apunta orgullosa, considerant aquest moment com l’inici de la seva formació en el món professional.

Al llarg de la seva trajectòria, Marta Pelegrina ha participat al Pessebre vivent d’Escaldes o a Els Pastorets de Sant Julià, però fins aquest estiu no havia format part de cap projecte professional. “Quan l’any passat van sortir les proves per entrar a formar part de la primera promoció de la Jocand no vaig poder-m’hi apuntar perquè no tenia l’edat mínima”, explica. Sí que es va poder presentar a la segona promoció, quan va ser escollida per entrar al grup. “M’està encantant, ha estat un estiu ple d’assajos, de funcions i de conèixer les noies. Estem tenint un feedback molt guai, estic aprenent molt d’aquest primer pas cap al món professional”, declara. La futura actriu interpreta el paper d’Andròmaca, dona d’Hèctor de Troia i mare de dos fills, “és un personatge amb un gran pes dramàtic”. Pelegrina no veu el seu futur allunyada del teatre, tot i que ara mateix prefereix centrar-se en la formació per, en un futur, estar “preparada per agafar projectes que em representin com a artista”. A més, també li agradaria provar en el cinema.

tracking