L'hora dels mil·lennials

A la recerca d'un podi al mundial

Oriol Olm ha estat becat al Programa d’Alt Rendiment d’Esportistes (ARA)

Oriol Olm

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Era un nen quan va provar l’esquí de muntanya “i no em va agradar gens”, recorda Oriol Olm. Va tornar a la modalitat alpina, que practicava des dels tres anys, i passat un temps es va calçar de nou els esquís de muntanya i ja no els va abandonar. “Vaig deixar el judo i el rugbi i em vaig centrar en l’esquí de muntanya”, i per dedicar-s’hi de ple es va matricular al Lycée a Font Romeu perquè a Andorra no podia compatibilitzar els estudis amb els entrenaments. Aquella decisió ha quedat plenament avalada pels resultats de la temporada passada del jove canillenc: dos podis en proves de la Copa del Món d’esquí de muntanya i un històric tercer lloc a la general final en esprint categoria sub 20.

Un balanç que l’ha fet mereixedor per tercer any d’una beca de promesa del programa d’alt rendiment per a esportistes amb una dotació de 7.000 euros que “no és per viure d’això, però m’ajuda molt per pagar estades i estic molt agraït al Govern”, destaca.

Oriol Olm, que al desembre complirà 19 anys, es mostra ambiciós i aquest any “busco fer el mateix i millor, i fer podi al Campionat del Món”, comenta de tornada d’una estada de vuit dies a la glacera italiana d’Stelvio. Una preparació que fa per lliure “perquè tinc la sort que la família m’ajuda i tinc algun patrocinador”, i que suma als entrenaments per a tot l’equip que organitza la Federació de Muntanyisme. La primera competició serà al desembre a la Copa de França en el que serà l’últim any com a júnior i afirma que “la gent espera resultats de mi i m’agrada la pressió, em fa motivar-me més”.

Després de tres anys a Font Romeu va marxar a l’IUT d’Annecy le Vieux, on està fent segon d’una llicenciatura que li permet estudiar màrqueting, comunicació i venda i entrenar. Explica Olm que el centre obre vint places d’accés cada any i cal tenir un bon expedient per fer aquesta formació “feta per combinar estudis i esport i t’ajuden molt”. I remarca que l’objectiu és arribar “al màxim que pugui” en l’esquí de muntanya, però vol assegurar-se una formació “perquè a l’esport poden passar coses”.

Li agrada molt viatjar, aquest any ha visitat Itàlia, França, Grècia i Espanya, i estar amb els amics quan té temps lliure. En temporada entrena de 15 a 20 hores setmanals i recalca que “estic tan concentrat a preparar-me que no trobo res dur, és un plaer”.

tracking