L'hora dels mil·lennials

Immergir-se en la conducció

Kike Pisco és pilot de l’ACA esports i representant d’Andorra als FIA Motorsports Games 2022

Kike PiscoACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa uns sis anys, Octavio Araujo Pisco (Kike Pisco) es va iniciar en el món dels simuladors. El jove de 26 anys gaudia jugant a videojocs de cotxes i va començar a sentir interès per alguna cosa que fos el més semblant a una conducció real. Així, Pisco va començar a seguir diversos streamers a YouTube i va decidir invertir en el seu primer equip. “Vaig provar jocs més exigents i m’hi vaig endinsar molt, ho veia com una diversió, però vaig començar a destacar i a interessar alguns equips espanyols”, explica.

El lauredià va començar a competir fins que va fitxar per Obsidian, un dels millors equips d’Espanya, i va passar a participar en competicions internacionals, guanyant experiència. Més tard va deixar la conducció pels estudis i es va traslladar a Tolosa, on va cursar els dos primers anys del grau d’enginyeria informàtica. “Amb la pandèmia vaig tornar a Andorra, ja que les classes es feien a distància, i vaig començar a treballar d’informàtic”, explica. Pisco combinava les jornades laborals amb el comissariat a l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) de les curses de G-Sèries al Pas de la Casa. Allà va començar a sentir a parlar del projecte d’e-sports de l’ACA i s’hi va posar en contacte per entrar a l’equip. Ara, la jove promesa de l’equip andorrà ha tornat del FIA Motorsport Games acabant el 38è de 57 participants. “Era el primer cop que Andorra es presentava. Jo he competit a campionats molt importants, però aquest és el més rellevant en el qual he participat, el nivell de pilotatge era altíssim. Hi havia pilots que conduïen el mateix cotxe al simulador que a la vida real”, diu Psico.

El jove va entrenar gairebé cada dia amb l’staff de l’ACA per preparar-se. “Vam començar a l’agost i anàvem fent progressivament informes diaris. Fèiem una valoració de com anava el cotxe i la conducció”, recorda. Pisco assegura que ha estat molt exigent, però que s’hi tornaria a presentar: “L’emoció que vius quan estàs competint i el nivell que hi ha et motiva a continuar creixent i, a més, tenim el projecte de l’ACA, que és un gran incentiu.”

Kike Pisco afirma que li agradaria obtenir un títol mundial amb l’equip de l’ACA i acabar dedicant-s’hi professionalment. “Quan estàs competint, encara que no sigui al volant d’un cotxe real, la immersió i la concentració que has de tenir és tan alta que t’oblides que ets en un simulador”, afirma el pilot.

tracking