Luxe termal
L’Inúu de Caldea va obrir les portes a principi del 2013, amb una inauguració a càrrec de les nedadores de sincronitzada Gemma Mengual i Virginie Dedieu
Luxe, exclusivitat i glamur són els tres característiques que perseguia Caldea quan, ara fa deu anys, va afegir a l’oferta termal el centre de wellness Inúu. L’edifici escaldenc va sotmetre’s a unes obres de gairebé tres anys que van acabar gestant, a principi del 2013, el que es coneix avui en dia com l’espai adults only de Caldea, concebut per a parelles o grups reduïts que busquen el benestar “més personalitzat”. Els inicis es remunten al 2004, quan el consell d’administració de la Semtee va adquirir per concurs públic els terrenys de l’antic poliesportiu, ubicats a tocar del centre termal. L’enderroc de l’edifici va permetre iniciar l’ampliació amb l’aixecament d’un nou edifici de 12.400 metres quadrats. El cost total d’Inúu va ascendir fins als 43,1 milions d’euros. “L’oferta que hi havia en aquells moments estava bastant orientada a l’experiència lúdica i es buscava ampliar-la cap a un vessant més de relaxació”, explica Patrícia Garcia, directora de màrqueting i de vendes de Caldea.
Inicialment, la idea no va seduir gaire la clientela i Garcia assumeix que “al principi, com a tots els grans negocis, va costar”. En els primers exercicis la llacuna d’Inúu va acollir menys persones del que s’esperava. Sent una de les causes per les quals la Semtee va tancar el 2013 amb números vermells, juntament amb la inversió que es va haver de fer per assumir les obres i la crisi al país. “El primer any hi havia dies que teníem deu visitants i els caps de setmana potser un centenar”, xifra Garcia, assegurant que en una dècada s’ha passat de “zero a 80.000”, ja que aquest últim any s’ha tancat amb prop de 80.000 visitants i s’ha arribat “a velocitats dels seus màxims”.
El nou espai va posar-se en marxa a principi del 2013, tot i que la inauguració oficial no va arribar fins al 16 de maig d’aquell mateix any, amb les nedadores Gemma Mengual i Virginie Dedieu. Les dues estrelles de la sincronitzada van oferir un espectacle conjunt que va ser acompanyat musicalment pels solistes de la Jonca. L’elecció de les nedadores no va ser cap casualitat, “era una picada d’ullet als dos mercats de proximitat més propers a Caldea: l’espanyol i el francès”, explica la directora de màrqueting. Representants polítics, entre els quals l’excap de Govern Toni Martí i l’excònsol d’Escaldes-Engordany Trini Marín, tampoc es van perdre la inauguració. A l’hora dels discursos, Martí va referir-se a Caldea com un projecte que “desperta una enveja sana arreu del món”, i el va descriure com “un bon símbol de la que hauria de ser l’aposta d’Andorra per la diversificació i l’obertura”. Per la seva banda, l’excònsol escaldenca va recordar que Caldea “també va generar en un principi opinions confrontades i ha acabat sent un referent”, tot assegurant que tenia “plena confiança en l’èxit d’aquesta nova aposta”.
A tall d’anècdota, des de Caldea recorden l’arribada accidentada de l’aquari cilíndric de nou metres d’alçada que ara llueix com un dels trets més característics del centre i com a columna vertebral de la seva estructura arquitectònica. La fràgil estructura, fabricada a la Xina, va trencar-se només arribar a Andorra. Una anècdota que ara es recorda entre rialles, però que en el seu moment va comportar més d’un maldecap.