som el que mengem
La xocolata, amagada
![](https://imagenes.diariandorra.ad/files/image_large/uploads/2023/12/16/657d67ed55ee4.jpeg)
Jacint Risco
Ja se sap que les mares ho farien tot per un fill, però en Jacint Risco no era de la mateixa opinió quan era petit i la mare li havia d’amagar la xocolata.
En menjava massa?
La xocolata m’agradava molt però si en menjava massa em sortien granets. Aleshores la mare me l’amagava, tot i que jo la trobava igual.
Segueix sent-ne aficionat?
Sí! La xocolata és el menjar dels déus. Tot i així, ara no en menjo tanta perquè diuen que no és del tot bona per a la salut si no és cacau pur. Porta massa greix i sucre.
Així que es cuida força.
Procuro menjar bé i sa. Amb l’esclerosi múltiple que pateixo haig de vigilar, tot i que menjo de tot.
L’alimentació cura?
Sembla que ara es torna a donar més importància a la dieta. A més, tenim la dieta mediterrània, que és la millor que hi ha. La meva dona, que és americana, s’hi va acostumar ràpidament.
Li agrada tot?
Bé, la col, la coliflor i el bròquil em costen molt. I els espinacs també, tot i que quan era petit en vaig menjar molts perquè la meva mare volia que fos fort com en Popeye.
Alguna altra mania?
Massa picant em fa mal a l’estómac. Sempre ho dic, que la carn ha de tenir gust de carn, i no pas de les espècies que s’hi posen.
Li agrada cuinar?
Sí, de vegades em poso a la cuina i faig peix amb salsa i marisc.
Alguna especialitat?
Home, penso que els llagostins amb xampany em queden força bé.