Som el que mengem
Una estrella de la TV
Els petits detalls marquen la diferència. En Josep Maria Camp, excònsol de la Massana, ho va confirmar en el seu debut en un programa de cuina de l’inici d’Andorra Televisió.
Què li va passar?
Em van convidar a un programa de cuina per fer una recepta. Jo vaig decidir ensenyar les coques de paella que feia sempre la meva mare. Però vaig fallar en un detall.
Quin?
No hi havia manera que la massa se’m desenganxés dels dits. A la meva això no li passava!
Hi havia truc.
Sí. La massa s’ha de deixar reposar tot un dia per evitar que s’enganxi. Allà, en directe, vam fer una mica el pallasso. Això sí, van quedar ben bones.
D’on li ve el coneixement de la cuina?
Teníem un restaurant familiar. Ara, la veritat és que qui cuinava eren la meva mare i el meu germà. Ella s’ocupava dels plats més tradicionals i ell dels més innovadors.
Ha de ser un bon gurmet.
Sí. M’agrada sobretot la cuina mediterrània i basca.
Plat preferit?
No tinc un plat preferit, però si he de triar opto per alguna cosa feta al forn de llenya, com ara un cabrit.
I té alguna mala experiència amb el menjar?
En un restaurant francès amb dues estrelles Michelin em van posar un plat que tenia una textura desagradable. No podia detectar què era i tampoc entenia què em deia el maître. Un company em va aclarir que eren collons de corder. Vam riure i, per sort, m’ho van canviar per alguna altra cosa.