Televisió

Una ficció molt real

El recent cas de frau fiscal protagonitzat per Shakira inspira la nova sèrie de Movistar Plus+, ‘Celeste’. El guionista Diego San José és darrere el projecte.

Una ficció molt real

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Movistar Plus+ acaba d’anunciar la seva nova sèrie original amb Diego San José. La plataforma i el guionista s’alien per produir Celeste, una ficció sobre una inspectora d’Hisenda que s’enfronta al cas més important de la seva carrera: demostrar que una estrella de la música llatina resideix a Espanya i hi ha de pagar els impostos.

Es tracta d’una producció de la companyia de Telefónica i 100 Balas (The Mediapro Studio), que s’estrenarà al llarg 2024, i el creador de la qual ha descrit com “un thriller vertiginós al voltant del personatge més gris que se’m pot ocórrer. És una persecució al límit dins de l’univers gris i depriment de l’Agència Tributària”, apunta.

San José, guionista d’èxits com Ocho apellidos vascos i artífex de la premiada Vota Juan, assenyala que des de Movistar Plus+ “van confiar en el projecte des que els en vam presentar la idea”. Encara no han transcendit detalls sobre el repartiment ni el nombre d’episodis que conformaran la sèrie, però sí una sinopsi que inevitablement recorda al mediàtic cas de Shakira i el seu recent judici per frau fiscal.

Celeste és la gran estrella de la música llatina. Les seves cançons són un fenomen mundial. Però em realitat aquesta sèrie no tracta sobre ella, ja que la veritable protagonista de la història és Sara Santano, una inspectora d’Hisenda que ha dedicat tota la carrera a la recaptació d’impostos. Quan està a punt de prejubilar-se, rep l’encàrrec de la seva vida: demostrar que Celeste resideix a Espanya i ha de pagar-hi els impostos.

Una missió de la qual depenen vint milions d’euros per a les arques espanyoles. Així, Sara haurà d’aparcar la seva vida per centrar-se en la de Celeste i demostrar que passa al país almenys 184 dies l’any, el mínim legal.

tracking