Televisió

Casamajor triomfa

L’actor andorrà s’emporta el premi Forqué a millor interpretació masculina en una sèrie per ‘La Mesías’. La ficció de ‘Los Javis’ és la gran vencedora de la gala.

Roger Casamajor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actor andorrà Roger Casamajor va coronar-se dissabte a la nit com a millor intèrpret masculí en una sèrie a la 29a edició dels Premis Forqué. Va ser pel seu paper d’Enric (en la seva versió adulta) a La Mesías, l’exitosa ficció de Los Javis de Movistar Plus+ i principal triomfadora de la gala en l’apartat televisiu. Casamajor va voler dedicar el guardó al recentment desaparegut cineasta Agustí Villaronga, amb qui va treballar a Pa Negre.

Els Forqué, atorgats per l’associació de productors audiovisuals Egeda, van confirmar La Mesías com la sèrie espanyola de més impacte enguany. Javier Ambrossi i Javier Calvo van recollir el premi a millor sèrie pel seu retrat de les ferides i traumes d’una família aïllada pels seus fanàtics pares religiosos, imposant-se a títols com Poquita fe, El cuerpo en llamas i 30 monedas. “No era una sèrie fàcil de fer. Recordo que em van dir que no feia falta gaires diners perquè estaven tots tancats en una casa. Volíem que cada detall estigués cuidat: no era què volíem explicar, sinó com. Volíem fer una sèrie catàrtica i ho ha estat”, va dir Calvo.

L’altre guardó que es va endur La Mesías va ser per a Lola Dueñas com a millor actriu pel seu paper de Montse, la mare manipuladora de la família protagonista. La intèrpret va voler compartir el premi amb les altres dues actrius del seu personatge (Ana Rujas i Carmen Machi) i els creadors de la sèrie: “Gràcies per treure’m la por i per fer-me feliç.”

En l’apartat cinematogràfic, victòria incontestable de 20.000 especies de abejas com a millor llargmetratge. La seva directora, Estíbaliz Urresola, va reflexionar sobre el bon moment que viu el cinema espanyol. “Crec que és molt més plural, molt més divers. Tenen cabuda noves mirades, més directores, més persones també racialitzades, més idiomes, més diversitat”, va manifestar.

La millor interpretació masculina en cinema va ser per a David Verdaguer pel seu paper de l’humorista Eugenio a Saben aquell, mentre Malena Alterio es va endur el guardó en la categoria femenina per Que nadie duerma.

Aquesta edició ha tingut dos nous guardons: el premi del públic, que va anar a parar a Campeonex, de Javier Fesser, i el de millor film d’animació, que va ser per a Robot Dreams, de Pablo Berger.

tracking