Televisió

Els èxits de l'any (i II)

La tercera temporada d’‘Only Murders in the Building’, l’entrega final de ‘The Crown’ o el retorn de ‘Happy Valley’ després de set anys, entre el més vist de 2023

Els èxits de l'any (i II)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

–Succession, el final d’una sèrie brutal. Nou nominacions als Globus d’Or i 28 als Emmy, per citar només alguns premis. Aquest és el balanç de la quarta i última temporada de Succession, d’HBO, una de les sèries més aclamades per la crítica, que ha narrat les aventures de la família Roy, en la qual cadascun dels seus membres competia per ser el pitjor.

–The Bridgerton, un filó inesgotable. També destaca The Bridgerton, que posa tres títols en el top 10 de Netflix: la primera temporada, del 2020, en el quart lloc, la segona, del 2022, en el vuitè, i en el desè la sèrie derivada dedicada a la reina Carlota, estrenada enguany. Adaptació de les novel·les de Julia Quinn, la plataforma ha optat per esprémer l’èxit amb ficcions paral·leles.

–Only Murders in the Building, exemple de com millorar una sèrie. Protagonitzada per Steve Martin, Martin Short i Selena Gómez, aquesta producció de Disney+ és un exemple de com es pot millorar una sèrie després d’una primera temporada d’èxit. La incorporació de Meryl Streep o Paul Rudd i uns guions impecables, a més del perfecte trio protagonista, han contribuït que el tercer lliurament d’aquesta ficció hagi superat les anteriors, cosa que semblava impossible.

–The Crown, un final en alça per a una sèrie irregular. El 2016, la primera temporada de The Crown es va convertir en una de les favorites dels espectadors de Netflix, cosa que va motivar que se n’escrivissin més capítols i temporades, fins a arribar a la sisena, que aquest any ha tancat la història dels Windsor amb més nivell que en lliuraments anteriors, encara que sense acostar-se a l’espectacle televisiu dels inicis.

–Happy Valley, la més implacable realitat. Happy Valley és un exemple d’impecable factura britànica, amb un repartiment espectacular encapçalat per Sarah Lancashire i Siobhan Finneran. Durant tres temporades, emeses en 2014, 2016 i 2023, la sèrie policial han portat a les televisions de mig món una història real en què res és blanc i negre.

–Cuéntame, punt final després de 22 anys. El 2023 ha suposat la fi de Cuéntame, la ficció de RTVE que ha recorregut la història recent d’Espanya, des de 1968 a 2001 (el mateix any en què es va començar a emetre), a través de les vides dels integrants de la família Alcántara.

tracking