Televisió

Màxima expectació

‘El problema de los tres cuerpos’, una de les sèries més esperades de Netflix, arriba avui a la plataforma després de gairebé dos anys de postproducció.

Màxima expectació

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Després d’anys d’espera, la sèrie El problema de los tres cuerpos arriba avui a Netflix. Es tracta d’una espectacular adaptació de l’univers de ciència-ficció creat per Liu Cixin, on es reflecteixen alguns dels grans temors de la humanitat, com l’amenaça que representa l’avanç de la tecnologia o la possibilitat d’una invasió extraterrestre.

L’any en què la sèrie Game of Thrones (2011-2019) va arribar a l’última temporada, els seus guionistes, David Benioff i D. B. Weiss, es van trobar amb la trilogia de l’autor xinès, que retrata el que van considerar “el major perill que ha amenaçat la humanitat fins a la data”, i que ha estat un èxit mundial de venda a les llibreries. L’originalitat de la història i les seves possibilitats d’adaptació a la televisió els van portar a embarcar-se al costat d’Alexander Woo en la sèrie, que té entre el seu elenc intèrprets com la mexicana Eiza González o el britànic Liam Cunningham.

“La història mostra éssers humans que no van demanar que els passés el que estan experimentant, i que es troben impotents davant el repte d’haver de vèncer una espècie molt més avançada que busca fer mal”, ha relatat Cunningham, qui dona vida a Thomas Wade, el cap d’una agència d’intel·ligència.

La trama, plena de salts en el temps, comença a la Xina comunista del 1960, quan la jove Ye Wenjie (Zine Tseng) veu el brutal assassinat del seu pare durant la Revolució Cultural. La seva experiència personal la portarà a cometre actes que tindran greus repercussions per als humans a la Terra molts anys després. El primer indici serà un inexplicable increment en la taxa de suïcidis entre científics.

En la línia temporal més actual de la ficció, les lleis de la naturalesa han començat a fallar, i això portarà els Cinc d’Oxford, un grup de joves científics, a treballar en la cerca de noves respostes. Però a més de lluitar contra problemes de la grandària de la humanitat, els personatges lliuraran batalles personals que els portaran a plantejar-se l’existència d’un déu, el veritable valor de la vida, la llibertat i altres dilemes ètics i morals.

La sèrie va iniciar la producció l’any 2021, el rodatge va durar nou mesos. El repartiment també compta amb Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao i Alex Sharp, entre d’altres.

tracking