Televisió

L'humor més macabre

Els germans Laura i Alberto Caballero debuten a Movistar Plus+ amb ‘Muertos S.L.’, una comèdia negra que arribarà al catàleg de la plataforma el 4 d’abril.

Muertos SL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els creadors audiovisuals Laura i Alberto Caballero s’incorporen al catàleg de sèries de Movistar Plus+ amb Muertos S.L., una sèrie de vuit capítols que s’estrenarà el 4 d’abril i que comptarà amb una segona temporada, que ja s’ha enregistrat. Cada setmana s’estrenaran dos nous episodis.

La trama aborda “el perfil humà més baix”, segons va explicar Alberto Caballero en una entrevista a l’agència EFE. “Va ser molt senzill treballar amb Movistar perquè ells ens van preguntar què ens venia de gust fer, i els vam dir que una sèrie de temàtica laboral de mitja hora ambientada en una funerària”, va agregar.

En concret, Muertos S.L. desgrana el dia a dia de la funerària Torregrosa i dels seus treballadors, personatges interpretats per Carlos Areces, Ascen López, Diego Martín, Amaia Salamanca, Salva Reina, Adriana Torrebejano, Gerald B. Fillmore, Aitziber Garmendia, Roque Ruiz, Lorea Intxausti, Manolo Cal, Bárbara Santa-Cruz, Lucía Quintana i Juan Miguel Bataller.

“Volíem parlar de les misèries de la rutina; hi ha un món real de gent fotuda que va a treballar cada matí, és la misèria humana general”, va ressaltar el mateix Caballero. I per rodar aquesta comèdia, va afegir la directora de la sèrie, Laura Caballero, van fer uns decorats tan reals que alguns membres de l’equip tècnic, en arribar al rodatge als matins, “es resignaven en entrar”.

Tots dos germans coincideixen, sobre la seva tasca com a creadors, que “no hi ha límits” a l’hora d’abordar temes, perquè “les qüestions més escabroses o més conflictives de la societat són les més comediables”. Tant és així que a Muertos S.L. els seus personatges s’enfrontaran a l’assetjament laboral o a la grassofòbia.

Preguntats per les referències a l’hora d’escriure la sèrie, els dos realitzadors van posar en relleu que malgrat que Dos metros bajo tierra és una de les seves sèries favorites, aquesta se centra molt en una família, i ells no es volien ficar “en una història de traumes familiars”.

Sobre la segona temporada, Laura Caballero afirma que és “un privilegi” haver-la rodat sense conèixer la reacció del públic sobre la primera. “Vam començar a enregistrar-la en plena ressaca de la primera”.

tracking