TELEVISIÓ

Descobrint Cary Grant

La minisèrie britànica ‘Archie’, ja disponible a Filmin, repassa els aspectes menys coneguts del popular actor, interpretat magistralment per Jason Isaacs.

Descobrint Cary Grant

Descobrint Cary Grant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els biopics estan de moda i les plataformes audiovisuals intenten oferir aquest format als usuaris tant en sèrie com en pel·lícula. Una de les sèries més esperades d’aquest mes és Archie, que acaba d’arribar a Filmin i que repassa part de la biografia de Cary Grant. El seu creador, el guionista i productor executiu Jeff Pope, guanyador d’un premi Bafta i nominat a l’Oscar.

Archie és una minisèrie de només quatre episodis de 25 minuts en què es relata la història dels anys de formació d’Archie Leach, fins que es va convertir en el conegut actor Cary Grant, una de les figures més emblemàtiques del segle XX. La ficció explica des de la seva complicada infància fins a la mentida amb la qual va modelar la seva trajectòria vital fins a convertir-se en l’intèrpret que tots coneixem.

La sèrie està dirigida per Paul Andrew Williams i produïda per Jennifer Grant –filla de l’actor–, i Dyan Cannon, la seva exesposa. Pope s’ha inspirat en les memòries de Cannon i en recents entrevistes amb ella i Jennifer, entre altres fonts. Jason Isaacs és l’encarregat de posar-se a la pell de l’actor, amb gran versemblança.

En aquesta producció britànica s’intenta mostrar, sobretot, el que es desconeix sobre Cary Grant. Segons la sinopsi oficial, l’intèrpret va ser “una de les figures més emblemàtiques del segle XX i va commoure tothom amb el seu encant, enginy i gràcia. Però pocs coneixien Archie Leach, l’home darrere del seu nom, i els enormes reptes que va haver de superar en el seu camí cap a la fama”.

La sèrie comença en el moment que l’actor està realitzant una gira de l’espectacle A conversation with Cary Grant, una sèrie de trobades amb els fans que va dur a terme en els seus últims anys, en què explicava anècdotes de la seva trajectòria i responia a preguntes dels seguidors.

A partir d’aquest xou es van contestant mitjançant flashbacks les incògnites sobre la vida d’aquest actor. El primer episodi se centra en el seu naixement com a Archibald Alexander Leach a Bristol el 1904, i una difícil infància que va decidir amagar quan va començar la seva carrera com a actor. Ell sabia que aquest passat podria perjudicar el seu futur i va decidir crear-se una nova identitat.

A partir de la seva arribada als EUA, l’actor intentarà convertir-se en una estrella gràcies a la seva elegància, un gran talent interpretatiu i un instint infal·lible per triar els papers. La sèrie no s’atura en aquest camí cap a l’èxit, ni tampoc en les figures que marcarien la seva carrera cinematogràfica. En canvi, sí que aprofundeix en els aspectes menys coneguts de la seva personalitat.

tracking