TELEVISIÓ

Mafalda arriba a Netflix

El popular personatge creat per Quino ara fa 60 anys tindrà una sèrie animada a la plataforma. El cineasta Juan José Campanella està al capdavant del projecte.

Malfalda

Malfalda

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de continguts audiovisuals Netflix va confirmar ahir que està treballant en una sèrie animada sobre l’icònic personatge de Mafalda, afegint que la nova producció serà dirigida pel reconegut cineasta argentí Juan José Campanella. La companyia no ha revelat quan s’estrenarà la sèrie.

“La genialitat de Quino cobra vida! La icònica historieta Mafalda tindrà la seva pròpia sèrie animada a Netflix, de la mà del guanyador de l’Oscar Juan José Campanella”, va informar la companyia a través de les seves xarxes socials. L’anunci va anar acompanyat d’un vídeo amb imatges d’animació d’un globus terraqüi darrere del qual, a poc a poc, va apareixent la inconfusible imatge de la curiosa Mafalda.

Campanella, responsable de llargmetratges com El secreto de sus ojos o El hijo de la novia, dirigirà i produirà el projecte, mentre que Gastón Gorali serà coguionista i productor general de la sèrie original de Netflix, segons han informat diversos mitjans especialitzats, que asseguren que es tracta de la producció animada més important realitzada fins ara a Llatinoamèrica.

Precisament aquest any s’han complert 60 anys del naixement de Mafalda, la nena que protagonitza les tires còmiques que porten el seu nom, i una de les creacions més emblemàtiques de Quino. El còmic es va publicar ininterrompudament en diversos setmanaris entre 1964 i 1973.

El creador de Mafalda, Joaquín Salvador Lavado Tejón, va néixer el 1932 a la ciutat argentina de Mendoza. Des de la seva infància va ser conegut amb el sobrenom de Quino per distingir-lo del seu oncle Joaquín. El ninotaire va morir el 30 de setembre del 2020, als 88 anys, un dia després d’haver-se complert cinquanta-sis anys de la primera publicació de Mafalda.

tracking