TELEVISIÓ

El Macondo de Netflix

La plataforma estrenarà l’11 de desembre la primera part de la sèrie ‘Cien años de soledad’. La versió compta amb el vistiplau de la família de García Márquez.

Cien años de soledad

Cien años de soledad

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Netflix estrenarà l’11 de desembre la primera part de l’esperada adaptació de Cien años de soledad, un dels projectes més rellevants de la plataforma per a aquest any. Laura Mora i Álex García López són els encarregats de dirigir aquesta versió audiovisual –la pimera que es du a terme– de la cèlebre novel·la de Gabriel García Márquez, un projecte que s’ha filmat íntegrament a Colòmbia, en llocs com La Guajira, Magdalena o Tolima. La producció compta amb el vistiplau de la família de l’autor, la qual cosa assegura el respecte per l’obra.

La sèrie té dues parts de vuit episodis cadascuna i busca recrear l’univers màgic de Macondo i la saga de la família Buendía, abordant temes com la bogeria, la guerra, els amors impossibles i les malediccions familiars. L’adaptació és ambiciosa en el seu enfocament, ja que utilitza quatre versions de Macondo per representar el pas del temps i permet així la recreació del realisme màgic de la novel·la.

L’equip de producció inclou talents destacats com els directors de fotografia Paulo Pérez i María Sarasvati, o el disseny de producció a càrrec d’Eugenio Caballero, conegut per El laberinto del fauno i Roma. L’elenc és íntegrament colombià, amb noms com Claudio Cataño, Jerónimo Barón, Susana Morales o Ella Becerra.

El projecte ha generat gran expectació, no només per la popularitat de la novel·la, sinó també per l’ambició de reflectir la riquesa cultural de Colòmbia i la complexitat de la narrativa de García Márquez a través del llenguatge cinematogràfic.

A més, cal recordar que l’autor va ser sempre molt reticent a portar Cien años de soledad al cinema o a la televisió, i que va rebutjar nombroses propostes en aquest sentit. No obstant això, després de la seva mort el 2014, la família va replantejar-s’ho posant com a condició que l’adaptació fos en espanyol i que respectés l’esperit de la història.

tracking