Joan Seguí

“Volem donar una alternativa als que s'abstenen”

El president de Podem assegura que hi ha u n 90% d'opcions que presetin llista nacional

“Volem donar una alternativa als que s'abstenen”ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Joan Seguí assegura que Podem té la intenció de presentar-se a les eleccions nacionals. Encara no hi ha res totalment tancat, però la formació lila treballa per buscar el seu espai polític als comicis.

Quines expectatives es plantegen de cara a les pròximes eleccions?

Portem legislatures en què ha governat la dreta amb DA, que no és propera a les necessitats de la ciutadania. Ens vam constituir com a partit polític el 2016 i volem presentar-nos amb una llista nacional i a alguna parròquia. Voldríem aconseguir un o dos consellers, que no estaria malament. Volem donar una alternativa als electors, sobretot els que tenen entre 18 i 30 anys que s’abstenen, perquè puguin veure una solució amb el nostre partit.

Vostè liderarà la llista?

Això encara s’ha d’acabar de tancar.

Per tant, no ho descarta?

Ni es descarta ni es confirma res. Avui farem una reunió oberta als ciutadans perquè donin idees al partit per completar el programa electoral. S’haurà de completar les llistes i tenim al voltant d’una cinquantena de propostes.

Quants afiliats té el partit?

El concepte d’afiliació va lligat al pagament d’una quota, i com que això comporta diners i les nostres persones són humils, no hem establert aquest concepte. Tenim una operativa diferent, amb simpatitzants que es poden atansar i col·laborar.

Confia trobar prou simpatitzants per configurar les llistes?

A la Fira d’Andorra la Vella ens preguntaven si ens presentaríem. Li puc dir que excepte que passi un disbarat, hi ha un 90% de possibilitats que presentem una llista nacional.

Buscaran aliar-se amb SDP a les territorials després que la formació hagi quedat fora del pacte entre el PS i L’A?

S’ha intentat fer una unitat progressista dins dels partits més propers a l’esquerra. Si volem anar en confluència amb un altre partit, ens podem donar la mà per fer un tram, també amb el PS o L’A si hi ha cinc o sis coses que ens uneixen.

Obren la porta a pactar amb el PS i L’A?

Tenim la porta oberta amb qualsevol partit. Un dels punts d’entesa podria ser l’avortament. També ho podria ser el de l’habitatge. Nosaltres som més propers al PS, i a L’A fomenten més el privat per definició lògica del partit, però hi ha coses que ens poden unir. L’esperança no es perd mai i fins a l’últim dia podria ser viable.

tracking