Borja Corcóstegui i Ludger Hanneken

“Hem fet el primer pas a Andorra per proximitat”

D'esquerra a dreta, Ludger Hanneken i Borja Corcóstegui.IMO

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El grup oftalmològic espanyol IMO Miranza ha adquirit la clínica Vallmèdic Vision i expandeix internacionalment el seu negoci. Han escollit la clínica andorrana per fer aquest primer pas.

Quines raons han provocat que el grum IMO Miranza adquireixi la clínica?

Hanneken: Era important ampliar l’oferta de subespecialitats. Amb aquesta col·laboració podem oferir-les i fer-ho amb les millors tecnologies possibles. D’aquesta manera podrem comptar amb metges per tractar més eficientment disciplines com el glaucoma, els despreniments de retina, oculoplàstia i oftalmologia pediàtrica a Andorra.

Corcóstegui: Volíem ampliar les nostres clíniques. Ens van indicar que aquesta clínica podia ser d’interès i vam decidir venir aquí per augmentar els serveis que ja estan establerts, ampliar el ventall de serveis i nodrir de recursos humans la clínica per millorar el servei a la gent andorrana.

Dr. Corcóstegui, és el primer pas que fan fora d’Espanya. Per què han escollit Andorra?

C: A IMO Miranza ens volíem internacionalitzar. Hem mirat en diversos països, però el primer pas l’hem fet a Andorra, principalment perquè és un país proxim. Tot i que no som el mateix som països molt germans i la relació és molt pròxima, especialment amb Catalunya. La clínica del Dr. Hanneken tenia la infraestructura i el prestigi per entrar al grup.

Dr. Hanneken, què hi guanya la clínica Vallmèdic en aquesta adquisició?

H: Amb aquesta aliança millorem i diversifiquem el servei. Per mi era important que, per una banda, no caigués tota la responsabilitat en un sol metge i, per altra banda, que existís la possibilitat de rebre el suport d’altres oftalmòlegs que ens ajudessin a millorar l’oferta mèdica. Era important per assegurar una evolució positiva de la clínica al futur.

El turisme mèdic també és un objectiu d’aquesta evolució?

H: Quan vaig començar tenia al cap oferir serveis dirigits al turisme mèdic. Aquests últims dos anys ha sigut complicat a causa de la pandèmia. Ara que ja anem sortint de la crisi i que hi ha l’aeroport de la Seu tindrem la possibilitat de rebre pacients estrangers. Ampliant l’oferta de la clínica a través d’aquesta aliança esperem donar millor servei a escala local i atraure pacients estrangers.

Com va la integració de la clínica al grup IMO Miranza?

C: Estem integrant-nos a poc a poc en cadascun dels estaments del funcionament de l’empresa. Gradualment, unificarem serveis, bases de dades, criteris de tractament, etcètera. També esperem poder ampliar la comunicació entre clíniques i poder enviar pacients a Andorra a fer-se tractaments específics o que un pacient que necessiti un tractament que aquí encara no s’ha pogut implementar pugui fer-se’l en una de les nostres clíniques a Espanya. Tot i això, aquí encara parlem de plans de futur.

tracking