Una derrota per enfortir-se

Tot i perdre contra l’Obradoiro, Francesc Solana valora la bona línia del MoraBanc i el fet de no abaixar els braços i competir fins a l’últim segon

46240.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Em quedo amb el fet que vam jugar un bon partit, dins la bona línia que seguim les darreres jornades. Vam fer moltes coses bé i es va veure un equip molt sencer i molt sòlid davant un rival que va fer 20 de 35 en triples i tot i així vam tenir opcions fins al final per guanyar. Té mèrit”, comentava Solana. El director esportiu va destacar que “seguim creient en el que fem i competim cada setmana, que és el més important. Tret del dia contra el Barça i el partit contra el Madrid, hem competit sempre”. Amb tot, Solana, com va apuntar Peñarroya en la roda de premsa postpartit, no va amagar que el duel es va perdre “perquè no vam saber llegir bé els petits detalls que et fan guanyar partits així. De fet valorem 132, que és moltíssim, però tot i així perdem. Pels detalls. Un tir lliure per aquí, una indecisió que et fa anar a la pròr­roga... i un cop allà jo de 20 finals com el d’ahir en els 20 li dono la pilota a Shermadini, sempre”. Sobre no fer falta en el triple que va anotar McGrath per forçar la pròr­roga (88-88), Solana va assenyalar que “sempre es poden fer millor les coses. Després de perdre segur que hauríem fet falta. Per norma no hauria d’haver tirar, però vam deixar un jugador sol”. De tota manera, el responsable esportiu valorava que abans d’ar­ribar al final, el MoraBanc “no es va desfer, va seguir creient i va tornar al partit quan l’Obradoiro s’havia escapat de tretze punts i estava molt encertat en el tirs de tres”.

La copa, molt llunySolana, que fa uns dies va assegurar que jugar la Copa no és “una obsessió”, va referir-se ahir a la competició del KO, que es jugarà a la Corunya del 18 al 21 de febrer. “Començarem a parlar de la Copa quan faltin dues jornades per al tall. Poden passar i passen moltes coses, resultats que no t’esperes. Ara mateix, hem de seguir treballant per continuar creixent. L’equip ha fet un pas endavant des de fa vuit o nou jornades i hem de seguir en aquesta línia”. Filosofia partit a partit. I el proper que afronta el MoraBanc serà contra el València Basket, l’equip més poderós d’Europa a aquestes alçades, sense cap derrota ni a la lliga ni en competició europea. “Com guanyar el València? És molt complicat, però juguem a casa i ens sentim forts. Esperem tenir una bona setmana d’entrenaments per enfrontar-nos a un rival que està fent molt bé les coses”. Per ajudar a trencar la ratxa dels valencians, Solana demana el suport de l’afició. “Esperem que la gent valori la trajectòria de l’equip i que ens vingui a ajudar. L’equip intenta competir al màxim i mirarà de fer un bon partit. Tant de bo diumenge vinent hi hagi la millor entrada de la temporada i l’afició aporti el seu granet de sorra. Contra el Gran Canària es va guanyar en bona part per l’empenta que arribava des de la graderia.”

L'INFNTIL JUGARÀ PER SER A LA MINICOPA

L’ACB ha canviat enguany el format de competició de la Minicopa Endesa, que al contrari dels altres anys no la jugaran els equips infantils dels clubs classificats per disputar la Copa del Rei. L’Associació de Clubs ha informat que el Reial Madrid, com a vigent campió, i l’Obradoiro, com a amfitrió, tenen la plaça assegurada, mentre que els 16 equips de l’ACB disputaran una fase prèvia, que es jugarà a Saragossa el cap de setmana del 30 i 31 de gener. Els escenaris seran el pavelló Príncep Felip, una pista annexa i la instal·lació esportiva la Granja, on els equips infantils es dividiran en quatre grups de quatre. Els campions de cada grup tindran el passaport garantit per a la fase final de la Corunya, mentre que els quatre segons lluitaran entre si per les dues places que resten. La Minicopa es jugarà en paral·lel a la Copa i el MoraBanc estarà representat per l’equip que entrena Esteve Malet. Els andor­rans tindran una bona oportunitat per enfrontar-se als millors planters d’Espanya.

tracking