Barreda s’acomiada del triomf i España segueix ferm

El resident perd més de dues hores per problemes mecànics mentre que l’andorrà continua ascendint a la general

El pilot d’Honda, que era quart de la general, va patir problemes mecànics a la moto que el van portar a ser primer ajudat i després remolcat pel seu company Paolo Ceci. El pilot castellonenc, que va cedir quasi cinc hores, va sucumbir al terreny sinuós d’Uyuni, el mateix on l’any passat la moto el va deixar a terra. L’etapa, de 542 quilòmetres cronometrats, la va guanyar l’australià de KTM Toby Price. Si Barreda va ser la creu, Cristian España va representar la cara. El pilot de Suzuki segueix amb pas ferm al Dakar i guanyant posicions a la general. España va tancar la jornada d’ahir en la 48a posició, a 57’26’’ de Price, i s’ha situat en el lloc 54 de la general, a més de tres hores i mitja del líder, el portuguès Paulo Gonçalves. En cotxes, Mr. Dakar, Stéphane Peterhansel, va treure el seu company Sébastien Loeb del lideratge. El veterà campió va ser el més ràpid de l’etapa, amb Loeb, quart. Peugeot copa el podi provisional del raid, amb Peterhansel primer, Loeb, segon, i Carlos Sainz en tercera posició. Els residents Cyril Despres i David Castera van completar la sisena etapa en l’onzena plaça, posició que els serveix per guanyar llocs i situar-se dissetens, a 1 h 40’ de Peterhansel. En camions, Albert Llovera va repetir ahir la 26a posició de la cinquena etapa. “Tot ha anat perfecte. Hem mantingut un bon ritme”, comentava dijous. Ahir la bona línia es va mantenir i ara és 36è de la general. El MAN de Jordi Ginesta, 44è dijous, va arribar ahir 40è i és 43è a la general.