Enfrontaments oberts

José Benjamín Aguilera recorre contra la suspensió a la comissió jurídica i assegura que la federació no el deixa entrenar perxa a Ordino.

46316.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aguilera, que aquest cap de setmana competeix a Sabadell en el Campionat de Catalunya d’heptatló amb Miquel Vílchez, va presentar el recurs el 31 de desembre passat perquè la comissió anul·li la sanció, i a més demana la inhabilitació de la junta, en considerar que no ha complert els procediments reglamentaris a l’hora de decidir el càstig, imposat el setembre passat “per les seves contínues manifestacions i desqualificacions envers els membres de la junta i sobretot per la seva reiteració en aquesta conducta del tot inacceptable”. Al marge del recurs, l’atleta, resident argentí, assegura al Diari que la federació li impedeix actualment entrenar la prova de salt amb perxa després que s’hagi traslladat el matalàs de l’estadi Comunal a les noves instal·lacions cobertes del Centre de Tecnificació d’Ordino. “Quan els vaig demanar un calendari per poder anar a saltar em van respondre que no podia ser perquè estic sancionat i perquè com que no estic becat no puc utilitzar les instal·lacions del Centre de Tecnificació. Ara no tinc cap lloc on saltar”. L’esportista, que hauria informat el ministeri d’Esports de la situació per a ell irregular, sosté que el trasllat del matalàs es va fer a propòsit “i just un mes abans del Campionat de Catalunya perquè no pogués entrenar”. Al marge d’aquest problema individual de l’atleta el cert és que, segons les fons consultades, les relacions entre el CAVA i la federació no passen pel seu millor moment. L’últim xoc arriba per la coincidència de dates –el diumenge 17 de gener– del Campionat de Catalunya de clubs, nivell B, a Sabadell, per al qual el club s’ha classificat en categoria masculina després de deu anys, i el Campionat d’Andorra absolut de pista coberta a Bonpas (França). El CAVA va demanar canviar la data, però després d’un parell de reunions amb la resta de presidents de clubs no es va aconseguir. Aquesta negativa provocarà que el CAVA enviï una dotzena de representants a Sabadell, en principi els seus millors elements, mentre que l’equip femení i els nois que resten competiran a França. Podria donar-se el cas que dos atletes, Miquel Vílchez i Pol Moya, competissin, segons el club, primer a Sabadell i després a Bonpas, tot i que no en les seves millors proves, perquè estan becats i no s’haurien de perdre el Nacional. La no participació del CAVA al Nacional amb el millor equip possible pot representar-li també una pèrdua important de diners, ja que els clubs reben premis en funció dels punts obtinguts pels seus esportistes.

LA JUSTÍCIA JA VA REVOCAR UNA SANCIÓ, EN EL CAS DE KEVIN POULET

José Benjamín Aguilera vol seguir els passos del seu company del CAVA Kevin Poulet, que va presentar un recurs davant la comissió jurídica esportiva contra la sanció que el deixava sense competir arran d’uns tuits crítics amb la federació. La comissió va acabar donant la raó a l’esportista, en una resolució del 3 de desembre passat, en constatar que va haver-hi per part de la federació “irregularitats en el procediment seguit per imposar la sanció a Kevin Poulet, i en concret per no haver seguit el procediment sancionador legalment establert ni la instrucció prèvia dels fets”. I és que la federació no va instruir, abans de sancionar l’atleta, un expedient previ disciplinari. Per aquest motiu, la comissió va revocar la sanció, tot i que la sentència de la justícia esportiva va arribar un mes i mig després que expirés el càstig. Amb tot, Poulet es va mostrar satisfet per guanyar el recurs.

QUE HA DIT

JOSÉ BENJAMÍN AGUILERA, ATLETA

“Em vam dir que no podria utilitzar Ordino per la sanció i per no estar becat”

tracking