A la recerca de la glòria

El MoraBanc vol ser el primer a posar fi a la ratxa de l’únic equip invicte a Europa, el València Basket, i fer un pas de gegant cap a la Copa

46336.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El repte és difícil, però el premi serà doble, el reconeixement per ser el primer a derrotar l’equip taronja i fer un pas de gegant per aconseguir el bitllet per a la Copa. En la prèvia, Joan Peñarroya assegurava que “afrontem el partit com qualsevol altre, sent conscients que ells no han perdut i això al gener vol dir molt. És un equip que fa moltes coses bé i anímicament està fort, si bé és cert que com més jornades passen està més a prop de la primera derrota. Nosaltres estem convençuts que si fem un bon partit podem gua-nyar”. El tècnic del MoraBanc va destacar les virtuts del rival, tot afirmant que “en defensa són sòlids i ofensivament tenen un joc senzill, que no vol dir que sigui poc elaborat. Aquests són els més difícils d’aturar. A més, estan jugant amb bons percentatges i juguen amb la línia de tres de forma fantàstica. Sempre tenen cinc jugadors que amenacen des del triple. És un gran rival, però ens motiva”. Per posar fi a la ratxa del líder de l’ACB, Peñarroya veu clau mantenir la fermesa en defensa. “Darrerament ho estem fent bé, si bé és cert que ells juguen amb bons percentatges, tenen el millor en triples de la lliga i disposen de jugadors experts i que saben jugar, com Rafa Martínez o San Emeterio. No hem de desfer la nostra defensa i hem d’aguantar els bons moments del València, que els tindrà, no descompondre’ns i seguir fent les nostres coses”. Peñarroya té el dubte de Thomas Schreiner, amb un esquinç al turmell, i el base David Jofresa, del segon equip, que avui juga partit de la lliga EBA a l’Hospitalet, entra a la convocatòria.

”Una pista calenta”El València arriba a Andorra amb les baixes de Van Rossom i Stefansson i amb el dubte de Luke Sikma, que es va fer un fort cop a la mà dreta en el duel d’Eurocup contra el PAOK. El tècnic, Pedro Martínez, assegurava ahir que “anem a una pista calenta, on l’Andorra se sent còmode. Per a ells és un partit transcendental per entrar a la Copa encara que crec que hi arribaran tot i que perdin contra nosaltres perquè ho tenen francament bé. Sabem que les dificultats seran grans i esperem estar a l’altura”.

MAL RECORD

DUES DERROTES AJUSTADES LA TEMPORADA PASSADA

El MoraBanc va perdre la temporada passada els dos partits contra el València Basket. A la primera volta (jornada 9) l’equip taronja es va imposar per un punt (64-65), aprofitant un mal inici dels de Peñarroya que els va fer anar sempre a remolc. Betinho va fallar el dar­rer tir per guanyar. A la Fonteta (jornada 27) el MoraBanc arribava amb tres victòries consecutives, però els locals van estar més sòlids al final. En els dos enfrontaments Rafa Martínez va ser el més perillós per als interessos andorrans, amb 18 i 21 punts anotats.

tracking