Messi ja té la ‘maneta’

El crac argentí de l’FC Barcelona aconsegueix la cinquena Pilota d’Or per davant de Cristiano i Neymar, i Luis Enrique rep el premi a millor entrenador

46376.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El davanter argentí Leo Messi va obtenir la seva particular maneta de Pilotes d’Or amb la cinquena de la seva carrera. El crac blaugrana afegeix el premi als que va rebre per quatre anys consecutius, del 2009 al 2012, i fa forat respecte de Cristiano Ronaldo, finalista ahir i que en té tres –el darrer l’any passat–. Messi va obtenir el 41,33 per cent dels vots que emeten els capitans i els tècnics de les seleccions, a més d’un membre de la premsa de cada país. El 27,76% va ser per a Cristiano i el 7,86% per a Neymar, el tercer finalista. “És un moment molt especial per a mi tornar a estar de nou aquí i després de veure com els dos darrers anys Cristiano Ronaldo el gua­-nyava”, reconeixia Messi després de rebre el premi. “És molt més del que imaginava, del que somiava quan era petit”, afegia Messi sobre els cinc guardons. També donava les gràcies als companys “perquè sense ells això no seria possible”. Però el per a molts ja millor jugador de tots els temps té un objectiu al cap, guanyar una Copa del Món. “Canviaria cinc Pilotes d’Or per un Mundial”, deia abans de la cerimònia. El premi al millor entrenador del 2015 va ser per a Luis Enrique, que es va endur cinc títols amb Messi i companyia –Lliga, Lliga de Campions, Copa, Supercopa d’Europa i Mundial de clubs–. Tot plegat en la primera temporada a la banqueta blaugrana. Va recollir el guardó el secretari tècnic del Barça, Robert Fernández. “No ha pogut estar aquí per compromisos professionals”, deia Robert. Luis Enrique va superar l’ex del Barça Pep Guardiola, vencedor de la Bundesliga, i l’argentí Jorge Sampaoli, gua-nyador de la Copa Amèrica amb Xile, que eren els altres finalistes. També es va donar a conèixer l’onze de l’any, escollit per més de 55.000 futbolistes de tot el món. Va tenir quatre blaugrana: Dani Alves, Iniesta, Messi i Neymar; quatre madridistes: Sergio Ramos, Marcelo, Modric i Cristiano Ronaldo. També Neuer (Bayern de Munic), Thiago Silva (PSG) i Pogba (Juventus). En els reconeixements per al futbol femení la migcampista Carli Lloyd (Houston Dash), escollida la millor jugadora del passat Mundial del Canadà, va endur-se el trofeu per davant de l’alemanya Celia Sasic i la japonesa Aya Miyama. La victòria dels Estats Units en la cita mundialista també li va valer el reconeixement com a millor entrenadora a la britànica Jill Ellis, seleccionadora dels EUA des del 2014.

Els vots de kKoldo i SonejeeA la vegada que es coneixien els vencedors de la Pilota d’Or també va transcendir com havien estat les votacions. El seleccionador andorrà, Koldo Álvarez, va votar per aquest ordre Messi, Neymar i Luis Suárez (Barça) en el capítol de jugadors; i Luis Enrique, Sampaoli i Simeone (Atlètic de Madrid) en el de tècnics. El capità Òscar Sonejee va apostar per Messi, Luis Suárez i Cristiano i Luis Enrique, Sampaoli i l’italià Allegri (Juventus).

tracking