Tercer derbi sota treva

Luis Enrique i Galca recuperen la tradicional fotografia de tècnics amb l’objectiu de rebaixar la tensió després de dos duels crispats

46397.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Luis Enrique i Constantin Galca van trobar-se a l’Estadi de Cornellà-el Prat, que aquest vespre (21.00 h) acollirà el duel de tornada de vuitens de final de la Copa del Rei, una eliminatòria que el conjunt blaugrana afronta amb l’avantatge del 4 a 1 aconseguit a l’anada al Camp Nou. “L’any passat ho vàrem fer i trobo que és un gest molt bonic. Si la fotografia ajuda a calmar brots de violència, perfecte”, va assegurar l’entrenador asturià, que, tot i això va voler, un cop més, treure transcendència a la polèmica que es va iniciar després de l’empat sense gols a la Lliga i que va tenir continuïtat dimecres passat dins i fora del terreny de joc. “No ha passat res que no passés infinitat de vegades des que jo era jugador. Els derbis sempre han estat partits moguts”, va sentenciar Luis Enrique. En el mateix sentit que el tècnic blaugrana es va posicionar el seu col·lega a la banqueta espanyolista. Per Galca, el gest dels dos entrenadores ha d’ajudar a fer que “tothom, jugadors i aficionats, se centrin només en el partit i a donar suport a l’equip”. Pel que fa al terreny esportiu, Luis Enrique va afirmar que l’equip no saltarà aquest vespre a la gespa de Cornellà-el Prat a gestionar el clar avantatge obtingut en el partit d’anada, sinó que seguirà fidel a la seva filosofia d’anar a buscar la porteria rival, tot i que espera un Espanyol que “haurà de pressionar encara molt més després del resultat del partit d’anada”. L’asturià no podrà incloure a l’onze Luis Suárez després que el comitè d’apel·lació mantingués ahir els dos partits de sanció imposada al davanter uruguaià pels incidents protagonitzats en el túnel de vestuaris del Camp Nou, un cop finalitzat l’enfrontament de dimecres passat. El club disposa ara de quinze dies per presentar una apel·lació davant el Tribunal Administratiu de l’Esport per intentar reduir la sanció de Suárez, com a mínim, a un partit. Per la seva banda, el tècnic espanyolista no va voler donar l’eliminatòria per perduda tot i el marcador advers, però va deixar clar que la remuntada passa per un “bon joc” i una motivació que Galca va reclamar als seus jugadors “per a cada partit i no només les grans cites”.

POLÈMICA

DEL BOSQUE VISA PIQUÉ

El seleccionador espanyol va aprofitar ahir una entrevista a Ràdio Marca per donar un toc d’atenció al defensa blaugrana Gerard Piqué, protagonista de diverses polèmiques les últimes setmanes per les seves declaracions i a través de les xarxes socials, algunes de les quals amb companys a la selecció com el madridista Álvaro Arbeloa. “Les xarxes s’han de saber utilitzar o si no millor no utilitzar-les. Farem el més convenient”, va afirmar Del Bosque.

tracking