Triomf per a l’esperança

El MoraBanc Andorra es desfà amb solidesa del Sevilla per mantenir intactes les possibilitats d’estar a la Copa del Rei

46485.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Després de dues derrotes amb quelcom de frustració que podien fer aparèixer els dubtes, els de Joan Peñar­roya van fer una demostració convincent i van desfer-se del Sevilla amb superioritat (92-73) per defensar el seu lloc de privilegi a la classificació. Un triomf que potser no acaba sent suficient per ser a la Corunya en una lliga ajustada però que confirma l’ambició dels de Peñarroya, capaços de reaccionar a un mal inici de partit i agafar les regnes aviat per no deixar-les anar. A cop de triple i de rebot. Llàstima que un average que podria ser molt important en el moment del tall no es pogués arrodonir, perquè hi va haver possibilitats de treure més de vint punts de diferència davant un rival tocat. Serveixi de consol l’hamburguesa que l’afició es va endur cap a casa. Es van superar els noranta punts. Les coses van arrencar tortes i Peñarroya demanava temps mort abans dels quatre minuts del partit. La culpa la tenia un 6 a 12 i una defensa molt i molt tova. Massa cistelles fàcils per al rival, al qual no convenia deixar créixer. Freds, com el temps, estaven els del Principat en un duel que demanava revolucions i en el qual de seguida es van acabar les facilitats per al Sevilla. Equilibrava poc després amb un dos més u de Sada (15-15) i engegava el perímetre amb els triples de Bogdanovic. Es van aconseguir diferències de fins a vuit punts, però un parell de desconnexions van deixar el final del primer quart 27 a 23 i sense aprofitar les possibilitats de fer forat.

El canell ‘calent’ de BetinhoAquest es va aconseguir en el segon acte, quan després d’una acció entortolligada Betinho, ahir amb el canell calent, encertava des del triple per al 39 a 27. La segona unitat havia aportat oxigen, la defensa carburava i les pilotes dividides acabaven en mans andorranes. El matx començava a estar a punt de caramel, amb un triple sobre la botzina d’Stojanovski per a un esperançador 48 a 34 al descans. La tercera falta del macedoni només tornar del vestidor va trastocar els plans andorrans i es van viure els primers instants de dubtes, quan el Sevilla va tornar a trobar via lliure i va rebaixar la distància per sota del deu punts (54-45). Però es van mantenir les maneres amb alguna recuperació, el triples de Betinho i la percussió sota cistella de Shermadini. 64 a 46 a menys de dos minuts per al final del quart i un 67 a 50 que permetia arrencar el darrer acte sense angoixes. Van seguir els triples per ampliar distàncies i desmoralitzar el Sevilla, que s’havia començat a desfer quan els seus interiors van perdre punteria i que semblava haver tirat el partit. Una revifada els acostava fins al 82 a 69, però els quedava poc temps per buscar el miracle i l’Andorra va saber tancar sense angoixes. Les càbales estan obertes, i els resultats d’avui acabaran determinant la situació dels de Peñarroya abans de visitar la pista del Laboral Kutxa, un dels grans. Amb un triomf la Copa no hauria d’escapar-se. Serien paraules majors, però l’actuació d’ahir convida a no descartar res.

LES CLAUS

Reacció

Va ser efectiu el primer temps de Peñarroya després d’una sortida tova. L’equip es va posar les piles per capgirar el marcador ja en el primer quart i ja no va perdre la iniciativa.

Perímetre

El 52% d’encert, amb 13 de 25 triples convertits i una bona selecció, va ser clau per marxar en el marcador i refer-se en els moments en què van aparèixer els dubtes.

Equilibri

No només de l’exterior va viure l’equip, també va dominar sota els taulers i va tenir l’equilibri que li va faltar al Sevilla, que no va poder fer mal per fora i ho va notar.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC?MoraBanc Andorra

Cesc Guimerà - Andorra la Vella

"Hem d'estar contents"

Ara, sí. Aquesta setmana toca parlar de la Copa i ahir el tècnic andorrà, Joan Peñarroya, es mostrava molt satisfet pel paper de l’equip en aquesta primera volta i per arribar a Vitòria amb moltes possibilitats d’estar a la Corunya, pràcticament, sense dependre de tercers. “Per nosaltres és una enorme notícia arribar a aquesta jornada amb opcions d’anar a la Copa. Hem d’estar molt contents, tranquils i amb la consciència clara que l’equip ha de seguir millorant”, assegurava el tècnic. El terrassenc va lamentar el fluix inici en defensa, però alhora es va mostrat satisfet per la bona reacció dels seus jugadors a mesura que passaven els minuts. Peñarroya també va voler destacar l’encert de l’equip des del perímetre (amb un decisiu 52% en triples) i va trobar part de la clau en “la defensa molt tancada del Sevilla per la por a Shermadini, que ens ha permès moltes opcions clares de llançament”. Tot i que l’Andorra encara un dels partits més importants de la seva història recent i amb un rival d’Eurolliga com el Baskonia, el tècnic va mostrar confiança amb les possibilitats de l’equip però fidel a la seva filosofia. “Prepararem el partit de Vitòria com qualsevol altre”, va sentenciar.

El rival

"LA COPA SERIA UN PREMI A LA FEINA DE L'ANDORRA"

Luis Casimiro.El tècnic del sevilla va destacar el bon paper del conjunt de Peñarroya durant tota la primera volta. “L’Andorra ha fet un dia més el bon paper que està fent tota la temporada i que l’ha portat a aconseguir grans victòries.” Casimiro, entrenador del Manresa campió de la Copa el 1997?amb Peñarroya a l’equip, va assegurar que “seria un gran premi per al tècnic i per a Francesc Solana pel treball que estan realitzant al capdavant de l’Andorra”, tot i que va recordar que l’ajustada lluita per la Copa, segurament, es decidirà per l’average.

Els jugadors

Víctor Sada, Base del MoraBanc

“Objectiu complert”

El base apuntava que “ha estat un bon partit i objectiu complert. Ara toca esperar el que facin els altres”. Sobre el seu paper, Sada assenyalava que “no he estat encertat en el tir, però m’he oblidat i he aportat altres coses, intensitat, rebot...”

G. Shermadini, Pivot del MoraBanc

“Podem vèncer a vitoria”

El pivot, exultant després del doble doble (13 punts-12 rebots), comentava que “estem molt contents pel triomf i per tenir opcions de jugar la Copa. Podem gua-nyar a Vitòria, tot i que serà difícil perquè ells són un equip d’Eurolliga”.

tracking