Copa de taquicàrdia

Els principals rivals del MoraBanc per ser a la Corunya no fallen i els de Peñarroya hauran d’anar
per a totes a la pista del Laboral Kutxa

46506.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La victòria a la pista del Laboral Kutxa, amb el permís dels averages, concediria el privilegi als de Peñarroya, però la lògica diu també que amb una derrota hi ha moltes possibilitats de quedar-se amb la mel als llavis. Tot plegat perquè els rivals més directes dels del Principat van aconseguir tirar endavant ahir els seus respectius partits vencent la pressió que suposava el triomf andorrà contra el Sevilla dissabte. Tot i perdre a casa contra el Barça es pot considerar virtualment classificat el Gran Canària, que té un triomf de marge sobre el gros de candidats i a més compta amb el millor average (+78). I per sota quatre equips arriben empatats a la jornada decisiva per a dues places en joc: Unicaja, Andorra, Bilbao i Fuenlabrada. I el calendari ha volgut que l’Andorra s’ho jugui a la pista del tercer classificat, que només ha perdut tres partits aquesta lliga, un dels quals com a local. Els bascos, que juguen l’Eurolliga, tenen compromís a casa dijous contra el CSKA de Moscou, un factor que podria jugar a favor dels de Peñarroya. Amb tot, ahir van demostrar tot el seu potencial vencent a la pista del FIATC Joventut per un clar 68 a 89, amb el base Darius Adams com a estilet amb divuit punts.? Es podia esperar el triomf de l’Unicaja davant del cuer, el Gipuzkoa, que a més va arribar per 39 punts i deixa els andalusos amb el millor average dels equips que estan empatats (+53). Amb tot, en el darrer partit visita la pista del Reial?Madrid, on perdre és factible, per la qual cosa el seu passaport no està garantit. El que no era d’esperar ahir és la sorprenent victòria del Fuenlabrada a casa contra els de Pablo Laso, per 91 a 85, i que fa aferrar-se els de Fuenlabrada a les seves possibilitats malgrat tinguin el pitjor average d’aquest grup (-32). Els fuenlabrenys acaben a domicili, al camp del CAI Saragossa. I un tercer resultat que feia mal a l’Andor­ra era el triomf del Bilbao a Manresa (67-72). L’equip basc, que va haver de treballar molt el triomf, té un average de -19 però un dar­rer enfrontament a priori més assequible que l’Andorra. Jugarà a casa contra l’Obradoiro. Ahir esgotaven les seves possibilitats Joventut i Manresa, però les respectives derrotes els han despenjat definitivament, mentre que hi ha un altre equip, l’UCAM Múrcia, que amb una victòria menys i un -20 d’average necessitaria una carambola per entrar –vèncer a Tenerife, que fallessin tres dels quatre que té a un partit i recuperar els punts necessaris–.

Triomf del filial D’altra banda, el segon equip del MoraBanc Andorra es va retrobar ahir amb la victòria a la lliga EBA, imposant-se al Poliesportiu per 74 a 60 a l’Igualada en un partit en què van tenir alts i baixos però va resoldre sense angoixes. Després d’un primer quart perdut per un punt els de Milo Nunes van fer la diferència en un segon i tercer actes en què es van imposar amb molta claredat per acabar abaixant el pistó al darrer. David Jofresa va ser el màxim anotador local, amb disset punts, i Wally Niang l’home que va valorar més (21). La victòria permet que el MoraBanc B abandoni la darrera posició del seu grup.

TIR LLIURE, ÈRIC BARTOLOMÉ, EXJUGADOR I TÈCNIC SUPERIOR DE BÀSQUET

A les lligues esportives, la primera volta del campionat és sempre un bon moment per fer balanç. En haver-se jugat un nombre prou significatiu de matxs, la situació a l’equador de la competició no acostuma a deixar espai per a falses interpretacions en l’anàlisi del perquè del lloc que ocupa cadascun dels equips. A la lliga ACB, la primera volta correspon al moment en què es decideixen els equips que participaran a la Copa. Passades setze jornades, l’equip no té encara el bitllet d’anada a la butxaca. Les places per a la Corunya són cares i ningú no amaga que ser-hi seria més que un somni… o no. L’equip s’ha guanyat el dret a jugar-s’ho tot diumenge vinent i passi el que passi, el camí recor­regut fins aquí ha estat un èxit rotund.

tracking