Golejades del Barça i el Reial Madrid

Els eterns rivals tenen duels plàcids i l’Atlètic venç Las Palmas per seguir líder

L’expulsió només començar el partit del porter de l’Athletic Gorka Iraizoz en fer penal sobre Suárez va aplanar el camí als de Luis Enrique. Messi convertia la pena màxima i els blaugrana podien jugar amb tranquil·litat. Resistia l’Athletic fins a la mitja hora, quan Neymar marcava el segon, i la resta fins al 6 a 0 eren cosa de Rakitic i de Luis Suárez, el pitxitxi de la lliga, que va signar un hat-trick. Jordi Alba va haver de ser canviat per una punxada muscular i Messi no va jugar el segon temps per molèsties. L’Sporting no va ser rival per al Reial Madrid de Zidane, que amb el francès sembla haver recobrat frescor i ahir, abans dels vint minuts, guanyava per 4 a 0 al Bernabéu, amb gols de Bale, Cristiano (2) i Benzema. Just abans del descans Benzema arrodonia la maneta i en el segon temps els asturians marcaven el gol de l’honor, obra d’Isma López. La notícia negativa de la tarda també van ser les lesions. De Bale –sembla la més important– i Benzema, que van ser rellevats. Dos punts separen els blancs dels blaugrana –aquests amb un partit menys– i dos punts per sobre dels blaugrana hi ha l’Atlètic, que va ser fiable al camp de Las Palmas. Filipe Luis marcava el 0 a 1 en el minut disset i els matalassers sabien defensar la renda davant uns locals que es van trobar amb el porter Oblak en les ocasions que van tenir. El francès Griezmann, un dels homes més en forma dels de Simeone, lligava el triomf amb dues dianes en els minuts 68 i 89, respectivament.