Kilian Jornet fa el doblet a la Font Blanca amb el triomf a la vertical

El cerdà supera per 24’’ el suís Rémi Bonnet i en noies domina Laura Orgué, amb mig minut de diferència sobre Emelie Forsberg

46504.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El corredor cerdà va fer el doblet –el dia abans havia guanyat la individual– en una prova que al contrari de dissabte va mantenir el recorregut previst a Arinsal i es va celebrar amb bon temps. En noies, Laura Orgué, tercera individual, va exercir el seu domini respecte de la sueca Emelie Forsberg, segona a més de mig minut. Kilian Jornet es va imposar amb claredat –va batre el rècord que ell mateix tenia– el jove suís Rémi Bonnet, millor espoir i segon classificat, a gairebé 24’’ del català. L’italià Michele Boscacci els va acompanyar al podi. El millor andorrà va ser de nou Joan Albós, 35è, amb Jordi Solé, 43è, David Albós, 46è, i Jaume Planella, 49è, tots sense arribar als criteris de diferència respecte al campió marcats per la federació. En noies, sense la lesionada Maria Fargues, que es perdrà la temporada per un trencament del peroné, l’única andorrana en competició, Inka Bellés, va situar-se en la vintena posició absoluta i quarta classificada espoir. Laura Orgué, resident a l’Alt Urgell, va estrenar la Copa del Món amb una victòria contundent. En júnior, el triomf va ser per a l’italià Davide Magnini, amb l’andorrà Euan Prieto tretzè i dintre dels criteris establerts per la FAM.

Bon balanç organitzatiuCarlo Ferrari, director de cursa de la Font Blanca, feia un doble balanç de la prova. “Dissabte va anar bé perquè vam poder salvar la cursa. Hem de ser realistes. Vam fer tots, nosaltres, els voluntaris, l’estació... el que vam poder però sap greu perquè després de dos mesos de treball i que tot estigués perfecte, el dia de la prova va ser el pitjor. Mala sort. En canvi a la vertical s’ha vist un espectacle molt maco. Fins i tot preveien vent i no ha aparegut.” Sobre l’opinió de la Federació Internacional, Ferrari va dir que “han vist l’esforç que hem fet i que totes les decisions que s’han pres eren les idònies. Es nota que tenim experiència en Copa del Món”. Marc Pimienta, seleccionador nacional, va destacar que en la cursa individual diversos corredors de l’equip van estar “en els criteris marcats o molt a prop del 17% respecte al guanyador. Tot i això, no estem al capdavant ni de bon tros però és perquè el nivell puja. Amb tot, hi ha millora respecte a l’any passat”. Pimienta va avançar que a Itàlia, a la propera Copa del Món, hi aniran Xavi Areny, Jordi Solé, David Albós i Inka Bellés. En júnior és possible que hi sigui Marc Font i es valorarà si hi va Sergi Casabella.

tracking